Deel je leven - Rianne van der Sar

Deel je leven 37 Rianne van der SarInspiratie: “Deel je leven”

Om bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u om de paar weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen. Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan Rianne van der Sar- van Zetten.

Leeftijd: 36 jaar

Lid van de Brinkstraatkerk sinds: 2012, we zijn net daarvoor in Bennekom komen wonen.

Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat: Na onze verhuizing hebben we verschillende kerken bezocht en uiteindelijk gekozen voor de Brinkstraatkerk. Het een heel actieve fijne gemeente is met oud én jong.

Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof: God, de schepper van Hemel en aarde, is altijd aanwezig, en laat ons nooit los. Een prachtige belofte waar we op mogen (blijven) vertrouwen.

Mijn favoriete bijbeltekst is: Ik kan sneller geraakt worden door een mooi lied dan een bijbeltekst. Hoe fijn is het om nu weer naar de kerk te kunnen en mogen gaan en een lied als “wat hou ik van uw huis” opw. 715 past daar wel goed bij.

Dit is wat de kerk voor mij betekent: Samen vieren, rust momenten vinden, input krijgen en elkaar ontmoeten. De gemeente ervaar ik als een verbindende gemeenschap in Bennekom waarin je elkaar ziet en spreekt en elkaar weer elders ontmoet zoals op het schoolplein, of de supermarkt. Kerk zijn doe je niet alleen op zondag.

Mijn favoriete boek is: Heerlijk om zo nu en dan een poosje te kunnen lezen, dan heeft een (christelijke) roman of een goed oorlogsboek mijn voorkeur.

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met...: Veel “eigen” tijd heb ik niet door ons gezin met 3 jonge kinderen, wij gaan graag met hen op stap. Als ik voor mezelf kan kiezen dan hou van lezen, spreek ik graag gezellig met vriendinnen af, en kan ik ook genieten van gewoon een uurtje alleen boodschappen doen 😊

Het mooiste plekje van Bennekom is: Ik, wij en onze jongens genieten enorm van de ruimte in onze mooie tuin, daarnaast vind ik het heerlijk om een rondje te fietsen in de Kraats/ Binnenveld.

Dit wil ik graag meegeven aan de gemeenteleden: Naast dat het mooi is om tradities te behouden is het ook belangrijk om mee te veranderen en aansluiting te houden bij de jongste generaties. Zodat de kerk voor hen ook een plek is waar ze zich thuis (blijven) voelen.

Ik draag het (estafette)stokje over aan: Marleen van Dijk- Vonderhorst