OPA staat voor “Oud Papier Actie” en is al meer dan 55 jaar actief bezig met het inzamelen van oud papier ten behoeve van de kerk.

Elke eerste vrijdag van de maand, het gehele jaar door, tenzij deze dag op een feestdag valt, wordt tussen 08.30-11.30 uur oud papier in de container op de parkeerplaats aan de Krulweg bij de Brinkstraatkerk ingezameld.

De opbrengsten worden ingezet voor bijzondere doelen voor de kerk zoals: AED, brancard, bloemen in de Brink, kerstrozen met kerst, bloemen met de Pasen, projectiescherm, vouwmachine drukkerij, enzovoort. Het betekent in de praktijk dat vele zaken die anders uit het budget van de Vrijwillige Bijdragen of collecten moeten worden betaald nu door OPA worden gefinancierd. De bestemming van de opbrengsten wordt bepaald door de medewerkers van OPA. Al met al wordt jaarlijks zo’n 50 ton oud papier ingezameld en wordt €2.000 – 2.500 besteed.

OPA

OPA is alle inzamelaars en brengers van oud papier dankbaar dat men papier verzamelt en inlevert. Al met al brengt het jaarlijks een mooi bedrag op.

Daarnaast bestaat op dit tijdstip de mogelijkheid gebruikte kleding in te leveren. Deze kleding wordt verkocht en de opbrengst is bestemd voor bestrijding van onkosten van het bekende project in Bennekom namelijk: “Manege zonder Drempels”. Uw gebruikte kleding wordt verkocht op de internationale markt.