Deel je leven - Arjan Reijneveld

Deel je leven 32 Arjan ReijneveldOm bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u om de paar weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen. Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan Arjan Reijneveld.

Leeftijd: Sinds 5 juni 2020 ben ik 50 jaar (zie foto)

Lid van de Brinkstraatkerk sinds: Sinds we hier zijn komen wonen, in 2004
 
Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat...
We zaten eerst in Wageningen bij Samen op Weg. De stap naar De Brinkstraatkerk was klein en logisch. 
 
Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof:
Dat de Heer bij ons is; bij ons staat
 
Mijn favoriete bijbeltekst is... 
Op God vertrouw ik, ik vrees niet (Psalm 56: 12a)
 
Dit is wat de kerk voor mij betekent:
Dat vind ik ingewikkeld. Ik ben wat bij de les gebleven omdat ik het jeugdwerk in werd getrokken. Dat leuke (jeugdclub) team was belangrijk voor me. Ik wilde op deze manier ook onze kinderen betrokken houden bij de kerk. 
 
Mijn favoriete boek is:
Ik lees graag over geschiedenis, maar ik lees niet heel veel pagina’s per dag. Het duurt dus even voor een boek uit is. De Romanovs van Simon Sebag Montefiore is schitterend. Nu lees ik 1812 van Adam Zamoyski. Het enige boek dat  ik meerdere keren heb gelezen is een biografie geschreven door Stefan Zweig.  
 
In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met...
Een stelling in mijn proefschrift over bodemvruchtbaarheid van Nederlandse landbouwgronden was dat je nooit moet vertellen dat je je werk leuk vindt, omdat er dan snel wordt gedacht dat je aan het hobbyen bent. Los daarvan beleef ik veel plezier aan mijn moestuin en ik probeer 3 x per week om 7.00 uur bij Tesqua te sporten of te zwemmen. Daarnaast is er altijd wat te doen met gezin en vrienden en daarnaast mag ik de hond nog uitlaten.  
 
Het mooiste plekje van Bennekom is:
We wonen vlak bij het bos, maar ik hou van weilanden en eigenlijk ook van de rivier. Dus voor Bennekom wordt het De Kraats. 
 
Dit wil ik graag meegeven aan de gemeenteleden:
Heel mooi dat we regelmatig plusdiensten hielden en dat er actief jeugdwerk is, want jongeren – dat zie ik aan mijn eigen kinderen – vinden reguliere diensten “ingewikkeld” en dat begrijp ik wel. In ere houden dus die extra’s. 
 
Ik draag het (estafette)stokje over aan:
Aniëlka Smith
 

Nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Adres

Brinkstraat 41

6721 WR Bennekom

0318 - 414157

Info@brinkstraatkerk.nl

Routebeschrijving

Volg ons ook op: facebook