Deel je leven - René van Leeuwen

Inspiratie: “Deel je leven”Deel je leven 14 Rene van Leeuwen

Om bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u om de paar weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen.

Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan:

Naam: René van Leeuwen

Leeftijd: 50 jaar 

 

 Lid van de Brinkstraatkerk sinds: 2003

 Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat...

Toen mijn vrouw Renske en ik (met de twee oudsten) eerst tijdelijk in Lunteren en later in Bennekom zijn komen wonen was de Brinkstraatkerk een logische gemeente voor ons. Renske heeft haar tienerjaren in de Brinkstraatkerk doorgebracht en tijdens onze verkeringstijd waren wij hier samen al vaak te vinden. Het voelt als thuis!

Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof:

Dat God zoveel van ons houdt dat Hij zijn zoon heeft gegeven, zodat wij bij Hem mogen horen. Jezus is ook opgestaan uit de dood zodat het doodgaan niet ons eindstation is, maar we voor altijd met Hem mogen leven! Die liefde van God is niet alleen voor jezelf, die heb je gekregen om uit te delen aan de mensen om je heen. Zo wordt de wereld steeds een beetje beter!

 Mijn favoriete bijbeltekst is... 

Onze trouwtekst (en dooptekst van onze kinderen) is Genesis 28:15a “En zie, Ik ben met u en Ik zal u behoeden overal waar gij gaat…” Waar je ook bent, wat je ook gedaan hebt; God is er altijd en als je wat verder van Hem weg raakt, mag je altijd weer terugkomen.

Dit is wat de kerk voor mij betekent:

De plek waar we God en elkaar ontmoeten. Tijdens de kerkdiensten op zondag, maar ook op andere momenten gemeente-zijn delen. Samen werken in de Wijngaard van de Heer, elkaar een hart onder de riem steken als dat nodig is. De vorm van de kerkdienst is wel een dingetje voor mij. Ik vind dat we als gemeente mee moeten gaan met onze tijd en zorgen dat onze jongeren zich ook thuis voelen. Dat is niet meer vanzelfsprekend. Luisteren naar elkaar om elkaar (jong en oud) te vinden.

Mijn favoriete boek is:

Het boek dat indruk op mij heeft gemaakt is het levensverhaal van Joop Gottmers dat hij heeft opgetekend in het boek “Knock out”. Hij heeft zijn verhaal verteld op de mannendag in Hoekelum. Ik heb hem toen uitgenodigd om tijdens het jongerenweekend langs te komen om een kickboxclinic te geven en zijn bekeringsverhaal met onze jongeren te delen.

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met...

Ik ben actief in het jeugdwerk. Ik haal energie uit het werken met jongeren die hun (en mijn!) geloof willen scherpen. De jeugdkerk NextGen doe ik nu een flink aantal jaar; met een leuke, enthousiaste groep jongeren organiseren we maandelijks een dienst voor en door de jeugd.

Zingen is ook een hobby van mij en daarom organiseer ik met Wim en Willeke Mur de SingIn van de Bennekomse kerken.

Verder mag ik graag skaten en mountainbiken… heerlijk, het buitenseizoen komt er weer aan!

Het mooiste plekje van Bennekom is:

Bennekom is een mooi dorp! De zonsondergang (vanaf de Wildekamp of Achterstraat) vult mij met dankbaarheid, maar een lekker ijsje eten in een bloeiend Bart van Elstplantsoen is ook heel mooi (en lekker!)

Dit wil ik graag meegeven aan de gemeenteleden:

De gemeente is geen winkel waar je alleen maar wat kunt halen! Je moet er ook wat doen… ieder op zijn eigen manier, samen aan de slag voor elkaar en Gods Koninkrijk. Dáár word je gemeente van, dan leer je echt mensen kennen en merk je dat er meer is dan alleen een volle agenda! Kom! Er is werk in de wijngaard!

 Ik draag het (estafette)stokje over aan:

Marieke Meppelder

Nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Adres

Brinkstraat 41

6721 WR Bennekom

0318 - 414157

Info@brinkstraatkerk.nl

Routebeschrijving

Volg ons ook op: facebook