Deel je leven: Heleen van Wijk

Deel je leven 22 Heleen van WijkOm bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u om de paar weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen.
Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan:

Naam: Heleen van Wijk-Coumou
Leeftijd: 70 jaar

Lid van de Brinkstraatkerk sinds: 2008

Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat:
ik me in deze gemeente op dit moment redelijk thuis voel. Wel vind ik het lastig (moeilijk) dat er binnen onze gemeente zoveel diversiteit is aan geloofsopvattingen. Ik mis een eigen identiteit van onze kerk.

Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof:
Christus is voor mij gestorven, heeft genade voor mij verworven. De weg naar God is daardoor vrij en begaanbaar geworden. Zijn opstanding schenkt mij nieuw leven.

Mijn favoriete bijbeltekst is...
Ik heb geen specifieke favoriete bijbeltekst. Wel zijn er bijbelteksten die als gids en houvast met me meegaan. Zoals: “als God vóór ons is, wie zal tegen ons zijn? e.v.” Als gids door het leven vergezelt mij de tekst uit Micha 6:8: “Hij heeft u bekend gemaakt, o mens, wat goed is en wat de HERE van u vraagt: niet anders dan recht te doen, getrouwheid lief te hebben en ootmoedig te wandelen met uw God”

Dit is wat de kerk voor mij betekent:
De kerk is voor mij de plek waar ik in de eerste plaats God kan ontmoeten, zijn Woord mag horen , waardoor mijn geloof gevoed en versterkt wordt en waar woorden van troost, bemoediging en inspiratie klinken. Samen met de gemeente mag ik via de liturgie de lofzang gaande houden. Daarnaast is de kerk de plek waar ik broeders en zusters in het geloof mag ontmoeten.

Mijn favoriete boek is:
Geen speciale titel. Ik lees met veel interesse boeken over W.O. II, mag graag detectives lezen en ik verdiep me in veel lectuur over het pastoraat en wat daarmee samenhangt.

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met:
Wandelen met mijn Spaanse windhond. Dat geeft rust in hoofd en hart met bijkomend plezier: ik geniet dan intens van de natuur/ Gods schepping. Daarnaast rommel ik wat in de tuin (heb geen groene vingers helaas), doe vrijwilligerswerk in kerk en samenleving, houd sociale contacten in stand en doe zo nu en dan aan mantelzorg dichtbij.

Het mooiste plekje van Bennekom is:
Deze zomer was dat mijn eigen tuin. Ik vond het fantastisch tot laat in de avond te kunnen genieten van de heerlijke temperatuur en het kijken naar de sterrenhemel (het glaasje wijn verhoogde mijn vreugde).

Dit wil ik graag meegeven aan de gemeenteleden:
Houdt de Bijbel als Gods Woord in ere, want daarin maakt Hij zich bekend aan ons. Dan blijven wij ‘mensen van de weg’.

Ruimte voor overige opmerkingen:
Mijn wens gaat uit naar meer avonddiensten.

Ik draag het (estafette)stokje over aan:
naam volgt nog