Deel je leven: Tjerk Miedema

TjerkMiedema1Om bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u om de paar weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen. Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan:

Naam: Tjerk Miedema

Leeftijd: 70 jaar

Lid van de Brinkstraatkerk sinds onze komst naar Bennekom in 1982.

Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat onze kerkelijke gegevens ons altijd voor gingen van Zurich naar Anjum, Stiens, Ede en vanuit de 'Open Hof' automatisch naar de Brinkstraatkerk, waar we lid werden. We voelden ons daar thuis en nog steeds. Wij wonen nu in Wageningen en voelen ons niet geperforeerd maar nog volwaardig lid van de Brinkstraatkerk.

Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof:
Ook al zou er niemand zijn die om mij geeft, dan weet ik dat ik er mag zijn.
Dat God, ongeacht mijn worstelingen, om mij geeft en mij een veilig thuis biedt.

Mijn favoriete bijbeltekst is niet een specifieke tekst maar wel de boeken Spreuken en Prediker.

Dit is wat de kerk voor mij betekent:
voor mij een plek van ontmoeting en bezinning , waar ik gesterkt wordt in mijn geloof.
.
Mijn favoriete boek is voor mij speciaal:
"Eindelijk thuis" van Henri Nouwen. Lezen doe ik niet zo graag of het moet me boeien en iets opleveren. Al zoekende naar: wie was God als Vader voor mijn vader in zijn laatste levensjaren, hoop ik twee vaders nog beter te leren kennen.

Een favoriete app voor mij is:
o.a. "Mijn Bijbel" een app van het Nederlands Bijbelgenootschap waar ik op ieder willekeurig moment en plaats de bijbel kan lezen in o.a. de gewone taal.
Ook vind ik hier leesroosters en thema's om me in te verdiepen.

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met technische zaken zoals af en toe nog een training verzorgen, maar ook het sleutelen zelf vind ik een uitdaging.
Verder fietsen en wandelen we samen graag en ben ik af en toe graag de helpende hand.

Het mooiste plekje van Bennekom is: de Wageningse Eng waar je in het open veld omringt door de bossen heerlijk kunt wandelen en genieten van de natuur ongeacht het jaargetijde. Maar ook de "Hooilanden" aan de Grift is een prachtig natuurgebied.

Dit wil ik graag meegeven aan de gemeenteleden:
Meeleven met elkaar werkt samenbindend. Pak in coronatijd wat vaker de telefoon om elkaar te spreken.

Ik draag het (estafette)stokje over aan: Ans Muller