Even voorstellen

Anne Stelma RibberinkHet is bijna zover: zondag 17 oktober mag ik mijn eerste stappen zetten als seniorenpastor in de gemeente. Ik kijk er naar uit! Graag wil ik me op deze wijze alvast aan u voorstellen. Mijn naam is Anne Stelma – Ribberink. Ik ben 29 jaar jong, werd geboren in Zwolle en ik woon nu in Rhenen. Ik ben getrouwd met Jelle. Hij is geboren en getogen in Rijswijk (ZH). Na een periode samen in Rijswijk te hebben gewoond, verhuisden we deze zomer ‘terug’ naar de Utrechtse Heuvelrug, waar ik eerder lange tijd gewoond heb. Mijn familie, die op de Veluwe woont, is zo een stuk dichterbij en de bossen liggen om de hoek. Voor mij voelt dit als thuiskomen! Ik kan erg genieten van de natuur en maak graag tijd voor een wandeling.

Ik heb altijd twee passies gehad: creatief bezig zijn en me verdiepen in Bijbel en Theologie. Aan de Christelijke Hogeschool Ede volgde ik de opleiding Godsdienst Pastoraal Werk. Via mijn bijbaan in de ouderenzorg ontdekte ik in die tijd een sterke connectie met het seniorenpastoraat. In Veenendaal startte ik na mijn opleiding als kerkelijk werker voor senioren. Daarna volgde een periode in Leersum en tot voor kort werkte ik in de Protestantse Gemeente van Maasdijk. Naast mijn werk heb ik een tijd gestudeerd aan de Protestantse Theologische Universiteit te Amsterdam. Daar leerde ik onder andere de Bijbeltalen en werd ik gevormd in de voorbereiding van kerkdiensten. Ik heb voorlopig besloten dat het seniorenpastoraat dichterbij me ligt dan het vaak bredere werk van een gemeentepredikant, maar voorgaan doe ik nog altijd graag.

Geloven is voor mij het dagelijks vertrouwen in God de Vader, de Zoon en de Heilige Geest, waarbij ik me vooral bemoedigd weet door de woorden: “God met ons.” Door de Bijbel heen is de lijn te vinden dat God met mensen gaat, dwars door vreugde maar ook door zorgen. Hij gaat met mensen die tekortschieten. Zijn onvoorwaardelijke trouw geeft vertrouwen en rust. Pastoraal bezoek is volgens mij een mogelijkheid tot verhalen delen: Ieder heeft een eigen verhaal, ook een eigen verhaal met God. Ik vind het altijd mooi om op zoek te gaan naar waar die verhalen elkaar raken. Ik weet me daarbij gesteund door het geloof dat er altijd Iemand, met een Hoofdletter, voor me uit gaat.

Als seniorenpastor ben ik er in het bijzonder voor de tachtigplussers van wijk Zuid. Ik kan pastorale zorg bieden op vreugdevolle momenten, maar ook bij ziekte en zorgen. Ik werk nauw samen met de pastorale raad, denk mee en zorg voor toerusting. Tijdens een huisbezoek ontmoet ik u graag om rustig door te praten over wat u bezighoudt in leven & geloven. Ook ben ik er voor begeleiding rondom het levenseinde en verzorg ik uitvaartdiensten. Ik hoop u in de komende tijd te ontmoeten en beter te leren kennen. Wilt u graag eens doorpraten of een afspraak maken voor een bezoek, neemt u dan gerust contact met me op,

Hartelijke groeten, Anne Stelma – Ribberink