De Brinkstraatkerk in coronatijd: update 7/8

Bekijk hier updates met betrekking tot het coronavirus en lees hoe u zich kunt aanmelden om aanwezig te zijn bij de kerkdienst. De diensten in deze coronatijd voor 100 gemeenteleden zijn nog strikt aan regels gebonden. We hopen van harte dat de schroom om te komen gaat verdwijnen en het aantal gemeenteleden die de kerk weet te vinden weer gaat groeien. Klik hier voor een filmpje hoe het gaat wanneer u in coronatijd naar de kerk komt of lees verder om te zien hoe u aan zitplaatsen kunt komen, wat wel en niet kan, enzovoorts.

Update 7 augustus

We draaien inmiddels al weer een hoeveelheid weken. Er komen steeds weer nieuwe personen voorbij, die zich aanmelden voor de dienst. Dat is heel mooi. De situatie in het land is niet in positieve zin aan het veranderen. U moet er rekening mee houden dat de beperkingen in de dienst nog wel een tijd zullen voortduren. Daarom nog een aantal punten waar u rekening mee kunt houden bij het aanmelden.

- Maakt u gebruik van de ringleiding dan kunt u het best aan de orgelzijde naar binnen.

- Heeft u zich aangemeld via scipio (lees hier meer over de app) dan kunt u ook gebruik maken van de ingang via de Brink naast de hoofdingang.

- Heeft u zich aangemeld via de website dan kunt u naast de hoofdingang aan de Brinkstraat ook gebruik maken van de ingang bij het orgel vak aan de Krulweg.

- Is op één van de twee aanmeldpunten, scipio of de website, er geen aanmelding meer mogelijk dan kunt u altijd nog bij de andere kijken of er nog plekken zijn.

- Heeft u niets met al dat digitale geweld dan kunt u nog steeds kaarten ophalen in de Brink op donderdagmiddag van 14:00 tot 16:00 of donderdagavond van 19:00 tot 19:30 u.  

- Sommigen geven aan bij scipio dat je moeilijk ziet of je je hebt aangemeld. Het rondje waar het vinkje instaat wordt dan helemaal groen.

- Voor scipio is het nodig de app te downloaden op uw computer of telefoon. Op 5 juni heeft u daarvoor een mailtje ontvangen van het Cvk.

- U kunt zich aanmelden voor de dienst tot zaterdagavond 23:00 u.

- Het zingen in de kerk is goed gegaan, maar blijf het meezingen vooral rustig doen. Veiligheid is hierbij ook nodig.

- Heeft u een functie in de dienst dan is aanmelden niet nodig. Dat geldt voor alle functies.

- In de augustusmaand bij goed weer is er ook weer koffiedrinken. De 1,5 meter afstand geldt ook hier. Zorg dat u er op let en blijf niet staan bij de plek waar de koffie uitgedeeld wordt. Er is ruimte voldoende. Dus verspreiden is voor de 1,5 m een gouden vondst.

De 1,5 m kerkdienst commissie.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update 16/7

Aanmelden
U moet zich aanmelden voor de kerkdienst. Hier leest u hoe dat gaat. Mocht u er echt niet uitkomen, dan kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een plek  reserveren moet voor iedere zondag opnieuw gebeuren. U kunt op de volgende drie manieren een plekje reserveren:  

 • Via de app Scipio (lees hier meer over de app, waarmee we bijvoorbeeld ook collecteren). Deze app moet u downloaden op uw mobiel, hierover is begin juni een mail verstuurd vanuit de Brinkstraatkerk wanneer er bij de kerkadministratie een mailadres bekend is van u. Heeft u zich via de app weten te registeren, dan wordt u verwacht bij de ingang aan de orgelzijde of bij de hoofdingang van de kerk aan de Brinkstraat. Als u zich op deze manier registreert, krijgt u geen bevestiging van uw aanmelding.
 • Via de website www.brinkstraatkerk.nl. Als u zich op deze manier registreert, krijgt u wél een bevestiging. Komt u met kinderen voor de kindernevendienst, dan vragen wij u om zich via de website op te geven. Dan kan de organisatie zien hoeveel kinderen er worden verwacht voor de kindernevendienst. Dit geldt ook voor ouders met oppaskinderen. Ouders met kinderen voor de oppas dienen de toegang van de Brink aan de Brinkstraat te gebruiken en ook via deze deur de Brink weer te verlaten.
 • Plaatsbewijzen ophalen in De Brink. Dit kan op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur of donderdagavond van 19.00 tot 19.30 uur. Iedere donderdagmiddag van 14:00 – 16:00 u. worden er twintig uitgegeven en iedere donderdagavond van 19:00 – 20:30 u. zijn er voor twintig kerkleden een kaart beschikbaar. Ze geven, voor een deel (20), toegang tot het orgel vak. Ouders met kinderen voor de nevendienst dienen de toegang van de Brink aan de Krulweg te gebruiken. Toegang: deur bij het orgel.

De drie ingangen tot de kerkzaal
Vanzelfsprekend zijn alle uitgangen te gebruiken bij noodsituaties.

 • de hoofdingang aan de Brinkstraat: gebruiken wanneer u zich heeft aangemeld via de website of via Scipio. 
 • de ingang via hal van de Brink aan de Krulweg: gebruiken wanneer u zich heeft aangemeld via de website en gezinnen met kinderen voor kindernevendienst.
 • de ingang, vanaf de Krulweg, bij het orgel: gebruiken wanneer u plaatsbewijzen heeft opgehaald of wanneer u zcih heeft geregistreerd via Scipio.

Houd hier rekening mee tijdens/rondom een kerkdienst

 • De bekenste is: 1,5 meter afstand houden, in de kerk en buiten de kerk.
 • Hoest u, bent u verkouden en/of heeft u koorts: blijf thuis en volg de dienst online.
 • Behoort u tot een 'kwetsbare' groep, dan is het PKN advies; volg de dienst online.
 • U moet de desinfecteer dispenser gebruiken bij de ingang.
 • U wordt bij binnenkomst welkom geheten door een gastheer/vrouw en dient de vragen en aanwijzingen te beantwoorden en op te volgen.
 • U wordt een plek gewezen door een vrijwilliger. U heeft geen vrije keus bij het gaan zitten en kunt niet op uw vertrouwde plek gaan zitten.
 • Er zijn drie gescheiden vakken. Het lopen van het ene naar het andere vak is niet toegestaan. De deur, waar men naar binnen is gekomen, is ook de deur waardoor men de kerk verlaat.
 • Jassen gaan mee de kerk in. Er is geen gaderobe.
 • Er is geen kerkbrief, er ligt geen bloemengroetkaart, er kan geen liedboek of bijbel gepakt worden.
 • Er is wel kindernevendient. Ouders met kinderen, die naar de kindernevendienst gaan en die allemaal aangemeld zijn, moeten gebruik maken van de ingang van de Brink aan de Krulweg.
 • Er is wel kinderoppas. Ouders, die aangemeld zijn, moeten via de ingang van de Brink, aan de Brinkstraat, hun kinderen naar de oppas brengen en ook weer via die deur de Brink verlaten. De kinderen kunnen niet opgehaald worden voor de zegen.
 • Er wordt voor u gezongen. Zelf zingen is niet toegestaan. 
 • Bij het verlaten blijft u wachten tot u aanwijzingen krijgt van de vrijwilliger die u ook een plaats heeft toegewezen.
 • Bij de uitgang staat er één collectemand. De opbrengst wordt via een vaste sleutel verdeeld, gebaseerd op de verhoudingen 2019. U kunt ook gebruik maken van de scipio app of anders overmaken.
 • Er is geen koffiedrinken na de dienst.
 • De toiletten zijn gesloten. Houd u daar rekening mee. Voor noodgevallen is het invalidetoilet bij de ingang van De Brink aan de Brinkstraatzijde via de buitenzijde te bereiken.

Pastorale bezoeken
Met grote zorg dient er gehandeld te worden rondom de pastorale bezoeken die wij in de gemeente afleggen. Zeker als dat risicogroepen betreft. Het advies is voorlopig geen reguliere pastorale bezoeken af te leggen. Vanzelfsprekend is het crisispastoraat hierop een uitzondering. Ons meeleven en omzien naar elkaar is immers van vitaal belang.

Pastoraal gesprek
Onze pastores zijn gewoon beschikbaar. Zeker als dat de wat moeilijkere situaties in het leven betreft. De kerk is ook in de komende week weer open, maar dan wel op afspraak. Vanwege de vakantieperiode is dat deze week voor beide wijken bij ds. Garbrich Baalbergen (06-55954060). De ingang van de zijdeuren aan de Brinkstraat of Krulweg zijn dan open. Op vrijdagmorgen (ook van 10-12 uur) is er gelegenheid naar de Oude Kerk te komen. Kom gerust om aan de brandende Paaskaars een waxinelichtje te ontsteken voor iemand die in uw/jouw gedachten is of voor gebed en een luisterend oor. Als u mensen kent voor wie deze informatie ook van belang is, schroom dan niet om dit aan hen door te geven. 

Meeleven met senioren 80+
In deze periode komt het gewone bezoekwerk bijna tot stilstand. Mocht u deze week toevallig een afspraak met de predikanten hebben staan, dan heeft u dat misschien wel gemerkt. U begrijpt dat wij met zorg met elkaar om moeten gaan. Dat nemen we serieus, tegelijkertijd nemen we ook ons onderling meeleven serieus. Dat is van waarde, zeker nu! 

Meeleven met elkaar
Het is geweldig te merken hoeveel van jullie je al op hebben gegeven om waar nodig ergens te helpen. Inderdaad: een boodschap en een oppasdienst kan verschil maken. Wij zijn dit aan het stroomlijnen. Concreet werkt het als volgt:
1. Je wilt graag helpen. Dat kan. Ben je 20-, meld je dan aan bij jeugdwerker Erika Zuur Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
2. Ben je 20+, dan graag via je contactpersonen of pastorale (senioren)bezoekers in de wijken. Zij zullen contact leggen met Henk Abma van de diaconie die dit coördineert.
Op dit moment zijn er veel mensen die willen helpen, maar (gelukkig!) lijkt iedereen zich nog goed te kunnen redden. Laten we daar dankbaar voor zijn. Maar schroom tegelijkertijd niet om hulp te vragen waar nodig. Dat geldt voor jong & oud.

Nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Adres

Brinkstraat 41

6721 WR Bennekom

0318 - 414157

Info@brinkstraatkerk.nl

Routebeschrijving

Volg ons ook op: facebook