Programma Startzondag 2021

Omcirkel 12 september in je agenda, want dan vieren we de PKN Startzondag. We hopen er met z’n allen een vrolijke dag van te maken. Het liefst met goed weer op het veldje achter 't Schot van Boerderij Hoekelum.

Aangezien we op het moment van schrijven nog niet met zekerheid kunnen stellen of de dag buiten gaat plaatsvinden, plaatsen we onderaan dit bericht zowel het binnen- als buitenprogramma. Alles onder voorbehoud van wijzigingen. Het is wel zeker dat er twee kerkdiensten plaatsvinden die allebei onder leiding staan van Anne Verbaan en Loeki van der Laan.

Binnen of buiten?
De dienst van 9.00 uur vindt hoe dan ook binnen plaats in de Oude Kerk. Anne Verbaan en Loeki van der Laan gaan voor. Elly Meijer-Klein en enkele andere verzorgen de muzikale begeleiding. Aanmelden voor de 9.00 uur dienst in Oude Kerk kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij Leo van den Berg, tot uiterlijk vrijdag 21.00 uur via 06-22662525. De 9.00 dienst is online te volgen, zie hervormd-bennekom.nl.

Hoe weet je of de 10.30 uur kerkdienst binnen of buiten wordt georganiseerd?
Houd www.brinkstraatkerk.nl, www.hervormd-bennekom.nl en de digitale nieuwsbrieven in de gaten. Wanneer de 10.30 uur dienst binnen wordt georganiseerd, zullen de kerkklokken luiden. Thema van beide diensten is ‘Onze Vader... Uw Koninkrijk kome’. Jan Broekhuis en de NextGen-band verzorgen de muzikale begeleiding. Alleen wanneer de 10.30 uur dienst binnen is, is deze hier online te volgen.

Waar buiten?
Op de gebruikelijke plek, achter Boerderij Hoekelum.

Actief muzikaal meedoen in de buitendienst om 10.30 uur
Speel je een instrument? Geef je dan op om mee te spelen tijdens de buitendienst bij een tweetal vrolijke liederen: Zoek eerst het Koninkrijk (Hemelhoog 88) en King of Kings (liedboek 883). Met jong en oud vieren en muziek maken doet goed en het kan weer! Opgeven kan bij Jan Broekhuis via de e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te bellen (06-25202965). Hij zal je ook verder muzikaal begeleiden.

Zitten!
Wanneer het goed weer is en de kerkdienst van 10.30 uur plaatsvindt achter BoerderijHoekelum, dan moet je je eigen stoel (of kleedje) meenemen. Vooraf aanmelden voor de buitendienst is niet nodig. Kan de buitendienst niet doorgaan? Dan worden gegevens bij de ingang van de Brinkstraatkerk genoteerd. Er is plek voor 120 mensen in de kerk. Wanneer dit aantal is bereikt, moeten we je helaas verzoeken de dienst thuis te volgen. Wil je zeker zijn van een plekje tijdens een binnendienst? Dan kan je je opgeven voor de 9.00 uur dienst in de Oude Kerk.

Koffie en thee!
Net als voorgaande jaren is er ook dit jaar een barista aanwezig die de lekkerste koffie en thee verzorgt, uiteraard met iets lekkers erbij. Zowel bij de Oude Kerk (aan de marktzijde-ingang van 't Kerkheem) als bij Hoekelum/De Brink.
IMNE0237

Lunch
Wanneer we de dienst van 10.30 uur achter kasteel Hoekelum kunnen vieren, neem dan je eigen lunch mee. Voor drinken wordt gezorgd. Het zal zo achter Hoekelum, gezellig met z’n allen, heerlijk smaken! Hoe gezellig om met een grote groep gemeente leden samen te picknicken. Bij slecht weer is het niet de bedoeling om met veel mensen tegelijkertijd in De Brink te zijn, vandaar dat het niet de bedoeling is om een lunch mee te nemen bij slecht weer.

Bloemschikken
Laat je verrassen en doe mee met een workshop bloemcorsage. Opgeven is niet nodig. Ook leuk voor de kinderen!

Presentaties
Diverse geledingen presenteren zichzelf na de 10.30 uur dienst.

Fiets- en wandeltocht  
Zoals jullie gewend zijn, kan er tijdens de Startzondag weer volop worden genoten van de prachtige regio waarin we wonen. De fiets- en wandeltocht starten om 13.00 uur. We willen met iedereen die wil fietsen tegelijkertijd beginnen. Opgeven voor de fietstocht is niet nodig. Graag wel opgeven voor de wandeltocht door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kinderactiviteiten
Na afloop van de kerkdienst op Hoekelum kan je lekker komen springen. Er staat een springkussen bij Hoekelum klaar, zodat je je niet hoeft te vervelen als je ouders/verzorgers lekker koffie drinken. Bekijk hieronder wat er allemaal voor je te doen is.


Archery Tag
Hou jij van actie, spektakel en een hele hoop lol? Kom dan Archery Tag spelen! Archery Tag is een mix van boogschieten, paintball en trefbal. Het draait allemaal om strategie en snelle keuzes, zodat je je tegenstander effectief uitschakelt. Je kunt 1 tegen 1 spelen, maar ook met je (RockSteady)groep tegen een ander team. Door de veiligheidsmaskers en de zachte larp pijlen hoef je je over de veiligheid geen zorgen te maken.

Hoe laat: Na de dienst en koffie/lunch
Waar: bij Hoekelum (bij slecht weer in de Brink)
Leeftijd: 12+
Opgeven: niet nodig

IMG 6764

Timmer workshop
Waar gaat jouw hart sneller van tikken? Kom na de dienst lekker timmeren! Je kunt deze middag helemaal zelf aan de slag met hamer, hout en spijkers! Wat kom jij maken?

Hoe laat: Na de dienst en koffie/lunch
Waar: bij Hoekelum (bij slecht weer in de Brink)
Leeftijd: 4-12 jaar
Opgeven: niet nodig

thumbnail IMG 6694

Zing in de Kring
Heb jij kinderen van 0 t/m 4 jaar? Neem ze dan mee naar “Zing in de Kring”. Adriëlle Schouten laat jonge kinderen Gods liefde ervaren door muziek en spel rond Bijbelverhalen. God houdt van jou, jij hoort erbij! Dit is de boodschap van de vrolijke, muzikale workshop waarbij er zeker niet stil wordt gezeten! Na afloop is er tijd voor wat drinken en een koekje. Neem een matje/ kleedje mee om op te zitten en een handspiegeltje.

Hoe laat: 15.00 u
Waar: Grote zaal in “de Brink”
Leeftijd: 0-4 jaar
Opgeven via dit formulier

 
Binnenprogramma (bij slecht weer)
09.00 – 10.00: Kerkdienst Oude Kerk (na de dienst verzorgt een barista koffie en thee).
10.30 – 12.00: Kerkdienst Brinkstraatkerk.
12.00: Een barista verzorgt koffie en thee. Presentaties, bloemschikken, springkussen, kinder-/jeugdactiviteiten.
13.00: Fiets- en wandeltocht.
15.00 – 16.00: Zing in de Kring (De Brink).

Buitenprogramma (bij goed weer)
09.00 – 10.00: Kerkdienst Oude Kerk (na de dienst is er koffie).
10.30 – 12.00: Kerkdienst Hoekelum (achter 't Schot/Boerderij Hoekelum).
12.00: Een barista verzorgt koffie en thee, nuttigen zelf meegebrachte lunch, presentaties, springkussen, kinder-/jeugdactiviteiten.
13.00: Start fiets- en wandeltocht.
15.00 – 16.00: Zing in de Kring (De Brink). Meld je hier aan.

Adres

Brinkstraat 41

6721 WR Bennekom

0318 - 414157

Info@brinkstraatkerk.nl

Routebeschrijving

Volg ons ook op: facebook