RockSteady december

RockSteady SintHet heerlijk avondje is bijna gekomen. Maar wacht ff! Alsof Sinterklaas het “heerlijk avondje” owned? Helemaal niet. Elke Rock Steady avond is namelijk een heerlijk avondje! Zo ook de komende avonden weer! Check hieronder de data en zet ze vast in je agenda. Tot dan!

Om 20:00 uur in De Brink:

Woensdag 9 december 20:30 u. gemeenteavond Brinkstraatkerk 2025

Samen gelove samen vieren samen doenOp woensdagavond 9 december om 20:30 uur is er een gemeenteavond voor de leden van de Brinkstraatkerk. Vanwege corona zal dit een gemeenteavond ‘op afstand’ zijn. U kunt deze bijeenkomst volgen via Kerkdienst online, zoals u dat misschien wel iedere zondagochtend doet. Maar het is niet alleen kijken en luisteren: u kunt ook reageren op alles wat u hoort en ziet.

Brinkstraatkerk 2025
Na een heel proces van bijeenkomsten met de kerkenraad is de begeleidende werkgroep op 31 december 2019 gekomen met een rapport met de titel ‘Strategisch Plan Brinkstraatkerk’. De kerkenraad heeft dit plan in dank aanvaard. Wij willen graag dat dit plan ook deel gaat worden van u als gemeente en dat u meedenkt hoe wij in de toekomst onze geloofsgemeenschap in ons midden en naar buiten uitstralen. U heeft daar op woensdag 9 december de kans voor tijdens en na de presentatie van onze plannen.

Kerstpakketten Vluchtelingen Onder Dak

Stichting Vluchteling Onder Dak organiseert elk jaar in de week voor kerst een gezellige bijeenkomst voor haar cliënten in het Kerkelijk Inloopcentrum in Wageningen. Dit jaar is het echter anders, door Corona maategelen kunnen we helaas niet meer samenkomen. Toch willen we ook nu de vluchtelingen een hart onder de riem steken en hun extra verwennen met een goed gevuld kerstpakket.

Amnesty: schrijf brieven tegen onrecht op 10 december

amnestyIeder jaar rond 10 december, Internationale dag van de Rechten van de Mens, worden wereldwijd miljoenen brieven geschreven tegen onrecht. Voor mensen die onterecht vastzitten, bedreigd of gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Ook dit jaar doet de werkgroep Bennekom van Amnesty International mee. Door de maatregelen rond corona is het niet mogelijk om een bijeenkomst te organiseren: daarom wil de werkgroep u helpen om eenvoudig thuis mee te doen met de Write for Rights schrijfactie van Amnesty International. Als u zich aanmeldt, zorgen wij dat u een pakketje van brieven thuis bezorgd krijgt. Amnesty heeft deze pakketjes van 10 brieven voorbereid en duurzaam verpakt: met zo weinig mogelijk verspilling kunnen we samen zoveel mogelijk brieven schrijven. Het pakketje is gratis! Dus woont u in Bennekom of Ede, meldt u dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met naam en adres, dan brengen we (lopend of per fiets) uw pakketje aan huis.

Let op: kerkdienst zondag 22 november

zondag2211 kopieAanstaande zondag is de ochtenddienst gekleurd door danken en gedenken. We noemen de namen van die gemeenteleden, die ons in het voorbije kerkelijk jaar zijn ontvallen. Zo doen we recht aan hun leven en sterven. Vanwege de geldende richtlijnen is het bijwonen van deze dienst in de Brinkstraatkerk zelf dit keer alleen op uitnodiging en worden alleen de nabestaanden (maximaal 2 personen) uitgenodigd van diegenen van wie de namen genoemd worden. U/jij kunt natuurlijk wel online meevieren. Na afloop van de kerkdienst zal de kerk wel geopend zijn voor een ieder om naar de kerk te komen en zelf een licht te ontsteken om een dierbare te gedenken.