Seniorenpastor Zuid - Even bijpraten

Het nieuwe jaar is al even begonnen en wanneer ik door de Kraats de fietstocht naar Bennekom maak, geniet ik van het dauw op de velden. Ik kijk uit naar de lente! Inmiddels mag ik drie maanden in uw midden als seniorenpastor van wijk Zuid werken en begin ik de eerste straten uit mijn hoofd te kennen. Ook mocht ik al een aardige ronde kennismakingsbezoeken brengen, daar ga ik de komende tijd mee verder. Ik breng mijn bezoeken zoveel mogelijk in de maand van uw verjaardag, of uiteraard als er bijzonderheden zijn. Wilt u om een andere reden graag op korte termijn bezoek, laat het dan gerust weten, dan maken we een afspraak!

certificaat preekcursus anne stelma
In de afgelopen weken rondde ik de cursus ‘Homiletische en Liturgische vorming’ voor kerkelijk werkers af. In mijn eigen woorden noem ik het ‘de preekcursus.’ Met collega’s uit het hele land verdiepten we ons in theorie en praktijk rondom kerkdiensten, we gaven ook feedback op elkaars preken. De afronding van deze cursus is voor mij een stap verder in de aanvraag van een preekbevoegdheid als kerkelijk werker. Het duurt nog even tot het zover is want er volgt verderop dit jaar nog een gesprek met de landelijke commissie ‘preekconsenten.’ Naast mijn werk in de Brinkstraatkerk heb ik verder gezocht naar een tweede werkplek die ik goed met dit werk kan combineren. Inmiddels ben ik aangenomen als kerkelijk werker in de gemeente Veenendaal Zuidwest (Petrakerk). Aanstaande zondag, 30 januari, word ik daar in de gemeente als kerkelijk werker bevestigd en ingezegend. Ik kijk er naar uit! Het betekent dat ik vanaf 1 februari in twee kerkgemeenten werkzaam zal zijn. In de Brinkstraatkerk werk ik doorgaans op de dinsdag en de vrijdag. Voor acute pastorale zaken kunt u mij ook op andere momenten bereiken.

Hartelijke groeten, Anne Stelma-Ribberink, Seniorenpastor wijk Zuid

Kerkbalans 2022 - Geef vandaag voor de kerk van morgen

Op 15 januari gaat Actie Kerkbalans van start. Tijdens de actieperiode zullen we u als gemeenteleden weer om een financiële bijdrage vragen, via email of op papier, zodat we ook in het nieuwe jaar samen kerk kunnen zijn. Via deze link gaat u naar de inlogpagina voor het doorgeven van uw bijdrage (info in de mail): Kerkbalans 2022. Voor vragen of meer info mailt u naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Helpt u mee? Geeft ook u voor de Actie Kerkbalans? Elke bijdrage helpt, we hebben u hard nodig!

John Smits (voorzitter moderamen) en Hugo Vos (voorzitter CvK)

Deel je leven: Gerard Beldman

Deel je leven 68 Gerard BeldmanOm bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u om de paar weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen. Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan Gerard Beldman (60).

Bij het einde van de kerkbrief

Om een eind te maken aan de soms heel lange reeks van afkondigingen aan het begin van de kerkdiensten en om op korte termijn mededelingen aan de gemeente door te geven is in 1994 de kerkbrief in het leven geroepen. Daarin konden de mededelingen rond ons gemeenteleven, informatie over de bloemengroet en de bestemming van de collecten gelezen worden, vergaderingen worden aangekondigd en ook een lied dat niet in het Liedboek stond worden vermeld.

Puzzeltocht kerstvakantie

Puzzeltocht in de Kerstvakantie: In de dienst op Eerste Kerstdag wordt er een puzzelopdracht gegeven voor in de Kerstvakantie.

Jullie zijn van harte uitgenodigd deze op te lossen.

Het antwoord kan je mailen naar 1 van de predikanten:

De puzzel vind je vanaf 1e Kerstdag hier