Expositie Credo, geloven op scherp

Schermopname 11Van harte nodigen wij u uit voor het bijwonen van de opening van de tentoonstelling Credo, geloven op scherp met werk van de Leeuwarder kunstenaar Henk Pietersma. Deze bijeenkomst vindt plaats op zaterdagmiddag 2 oktober a.s. om 14.00 uur. De expositie toont 22 acryldoeken bij de geloofsbelijdenis van Nicea. Bij iedere creatie schrijft de kunstenaar ook een reflectie, geïnspireerd op een woord uit het Credo. Wat betekent de oude geloofsbelijdenis (nog) vandaag de dag? Een tijd waarin het christelijk geloof niet meer zo vanzelfsprekend is. In deze werken laat Pietersma ons zien hoe dat voor hem leeft.

Versoepelingen van de coronamaatregelen na 25 september

Met ingang van zaterdag 25 september verandert de basisregel voor kerkelijke activiteiten in de kerkzaal en de Brink in een dringend advies om afstand te houden.
Het aanmelden voor de diensten is niet meer nodig. Dit geldt ook voor de dienst van 26 september.
De vrijwilligers worden ontheven van hun taak en de dienstdoende diakenen zullen bij de drie ingangen, Brinkstraat, de zij ingang via de Brink en het orgel vak de kerkgangers vragen de handen te ontsmetten en gepaste afstand te houden.

10.30u dienst bij Hoekelum: vergeet niet een eigen stoel mee te nemen

startweekend kopieDe Startzondag Commissie is vanavond achter Boerderij Hoekelum wezen kijken en zowel het terrein als het weer zien er goed uit om de 10.30 uur dienst achter de boerderij te vieren. Vooraf aanmelden voor deze dienst is niet nodig. Vergeet niet om een eigen stoel mee te nemen. Toch liever een binnendienst? Voor de dienst in de Oude Kerk om 9 uur is opgeven wel nodig, via het online aanmeldformulier. Bellen kan ook met Leo van den Berg: 06-2266 2525.

Taakgroep KMS

DuurzaamIn de afgelopen jaren heeft de taakgroep KMS (Kerk & Milieu / Samenleving) zich ingezet voor het thema duurzaamheid in de ruimste zin. Vorig seizoen hebben Cor Schaap en notulist Piet Ribberink aangegeven een stapje terug te willen doen en is het idee geboren om met een nieuw en jonger kernteam bestaande uit Gerard, Han en Gerben voort te bouwen op KMS en verder te gaan als Duurzaam Bennekom, maar wel met een nieuwe structuur en breder van opzet. Duurzaam Bennekom wil in Bennekom de  aanjager en het centrale aanspreekpunt worden van concrete activiteiten rondom duurzaamheid. Zij wil een community gaan worden voor alle inwoners van Bennekom, kerkelijk en niet-kerkelijk, jong en oud(er).