Zendingsproject uitgelicht

3 mei 2024

In een vorig bericht hebben wij onze dankbaarheid geuit over de vele toezeggingen die de zendingscommissie heeft mogen ontvangen. Dankzij uw financiële bijdrage kan de commissie ook dit jaar weer diverse projecten ondersteunen.

In elk nieuwsbericht willen wij een project toelichten welke door de zendingscommissie wordt ondersteund. Dit keer blikken wij terug op CAMA zending. Bennekommer Johan Velema is gedurende zes jaar enkele maanden per jaar naar Senegal uitgezonden geweest. In 2023  is Johan voor de laatste twee keer naar Senegal geweest.

Er zijn de afgelopen jaren verschillende resultaten bereikt. Een van de belangrijkste resultaten is het misschien wel het opzetten van een opleiding verpleegkunde. Het ‘Institut International de Santé Intégrale (IISI)’, de eerste evangelische hogeschool voor verpleegkunde in Senegal, opende in januari 2022 haar deuren.

Zestien eerstejaars studenten starten met  de opleiding. Van de zestien studenten op de verpleegkundeopleiding konden er dertien met succes hun eerste jaar afronden. Tien nieuwe studenten hebben zich inschreven, zodat er nu zesentwintig studenten zijn.

Naast de professionele kennis en kunde die nodig zijn, leren ze ook goed communiceren met patiënten en hoe te reageren als er levensvragen aan de orde komen. De school is door de overheid erkend en leidt op tot een staatsexamen.

Hiernaast heeft Johan bijgedragen aan een initiatief om op verzoek van leiders van kleine christelijke Fulani* gemeenten moderne christelijke literatuur te ontwikkelen voor deze gemeenschappen.

De zendingscommissie heeft de afgelopen jaren met veel voldoening financieel aan dit project van CAMA zending bijgedragen.

*De Fulani zijn een bevolkingsgroep van ruim 40 miljoen mensen verspreid over de hele West-Afrikaanse regio. De dominante religie is de Islam en er worden onder hen zeer weinig christenen gevonden.