Basiscathechese (10-12 jr)

Basiscatechese voor groep 7 en 8

Op zeven zondagen door een seizoen heen geeft ds. Agnès Gilles basiscatechese aan groep 7 en 8. Om 10.30 uur komen de kinderen naar zaal 1/2 in de Brink om daar samen bezig te zijn met vragen rond kerk en geloof. ‘Uit welke onderdelen bestaat de zondagse liturgie en waarom?; Waarom is het kruis het symbool van het christendom?; Wat vieren we met Hemelvaart en Pinksteren?; Waarom lezen we uit de Bijbel, wat is dat voor een boek?; etc. In twee seizoenen van elk 7 bijeenkomsten passeren de meest relevante thema’s de revue.

Alle kinderen van groep 7 en 8 die bekend zijn bij de Kindernevendienst krijgen automatisch een uitnodiging. Maar ook andere kinderen van deze leeftijdsgroep zijn uiteraard welkom om geloofskennis op te doen. Neem dan contact op met ds. Gilles via het webformulier.