Duurzaam Bennekom

In de afgelopen jaren heeft de taakgroep KMS (Kerk & Milieu / Samenleving) zich ingezet voor het thema duurzaamheid in de ruimste zin. Onder leiding van Cor Schaap was een vaste kern van 10-15 leden bezig met bewustwording en gesprekken/lezingen ook vanuit het perspectief van onze christelijke opdracht. Vorig seizoen hebben Cor Schaap en notulist Piet Ribberink aangegeven een stapje terug te willen doen. Toen is het idee geboren om met een nieuw en jonger kernteam bestaande uit Gerard, Han en Gerben voort te bouwen op KMS en verder te gaan als Duurzaam Bennekom, maar wel met een nieuwe structuur en breder van opzet.

Duurzaam Bennekom wil in Bennekom de  aanjager en het centrale aanspreekpunt worden van concrete activiteiten rondom duurzaamheid. Zij wil een community gaan worden voor alle inwoners van Bennekom, kerkelijk en niet-kerkelijk, jong en oud.

Bijna elke Bennekommer weet dat ons gedrag en onze manier van leven impact heeft op de aarde. Hoe wil je deze manier van leven veranderen. Wat heeft zin? Wat doen anderen? Duurzaamheid is een fantastisch mooi onderwerp, maar het wordt al snel vaag of te groot en soms ook dwingend. Daarom helpen we elkaar door het wat kleiner, positiever en concreter te maken. Zo kun je snel aan de slag en hoef je het niet alleen te doen! Dat doen we door deze community te starten, open inspiratieavonden te organiseren en met onze jaarlijkse duurzaamheidscompetitie. Door het uitbrengen van een nieuwsbrief en via onze website duurzaambennekom.nl brengen we iedereen op de hoogte van lokale en Nederlandse activiteiten. Daarmee hopen we jullie te inspireren en te motiveren, zodat we samen de wereld een stukje mooier en beter maken. Onze inspiratie komt uit onze geloofsbasis om liefde en recht te doen aan de aarde en de mensen.

Op 6 oktober gaan we officieel van start met een inspiratie- en startavond, waarin Paul Schenderling vertelt over eerlijke handel en producten. Ook zullen er lokale initiatieven aanwezig zijn. De avond start om 19.30 uur in ’t Kerkheem (bij de Oude Kerk). Koffie en thee staan klaar. We hopen u daar te ontmoeten. Verdere informatie volgt in Bij-Eén, in nieuwsbrieven en op de website.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.duurzaambennekom.nl !

Kernteam: Gerard van der Laan, Han Krijgsman, Gerben Spies

Adres

Brinkstraat 41

6721 WR Bennekom

0318 - 414157

Info@brinkstraatkerk.nl

Routebeschrijving

Volg ons ook op: facebook