Zaterdag 23 november: wandelen met ARocha

ARochaOp deze dag willen we de wandelroute N70 gaan wandelen in het Rijk van Nijmegen. Een ruim 15 km lange route waarbij je liefst 8 ‘bergen’ tegenkomt, waaronder de beroemde Duivelsberg. De route is uitdagend en de beloning is zoet: fenomenale uitzichten over kastanjebossen, de Waal& Ooijpolder en een zeer afwisselend gebied. We wandelen door oude loofbossen met 400 plantensoorten, zeldzame broedvogels en – nog veel zeldzamer – de resten van een meer dan duizend jaar oude heuvel met kasteel, Motte Mergelpe, bij de Duivelsberg.

Bij het pannenkoekenhuis op de Duivelsberg willen we lunchen. We starten onze dagtocht bij Hotel-restaurant ’t Spijker Rijksstraatweg 191 Beek-Ubbergen.

Mocht de 15 km te lang worden dan kan er altijd nog halverwege een doorsteek worden gemaakt.

Vertrek uit Bennekom om 10 uur bij de parkeerplaats van de Brinkstraatkerk. Opgeven graag via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.