Versterkte maatregelen vanwege Covid

In het verlengde van de PKN en het CIO nemen we als de Brinkstraatkerk onze verantwoordelijkheid voor de gezondheid van anderen en onszelf. In gebouwen, winkels en scholen (mbo, hogescholen en universiteiten) gaat opnieuw een mondkapjesplicht gelden. Hoewel deze verplichting niet geldt voor kerkgebouwen heeft de kerkenraad, op advies van de 1,5 m commissie, besloten om bezoekers te vragen om in de kerkzaal en de Brink een mondkapje te dragen bij verplaatsingen.

Hieronder staan de maatregelen voor de kerkzaal en de Brink vanaf 11 november 2021.

Voor de kerkzaal

1. Dit betekent dat we bij het binnenkomen van de kerkzaal een mondkapje voordoen.
  2. Het handhaven van de 1,5 m afstand wordt dringend geadviseerd. De lege tussenbank komt in de hele kerkzaal terug. Echter voor het handhaven van deze regel worden er geen vrijwilligers meer gevraagd om plaatsen toe te wijzen. Dit is en blijft een medeverantwoordelijkheid van ieder bezoekende kerkganger.
  3. Het koffiedrinken na de kerkdienst dient zoveel mogelijk zittend te gebeuren in zaal 3. Hierbij wordt er niet om een bewijs gevraagd. Wel vragen we om gepaste afstand te houden.
  4. Voor concerten en andere ‘evenementen’ in de kerkzaal wordt een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag verplicht.
  5. Bij kerkelijke begrafenissen en trouwerijen wordt er geen bewijs gevraagd.

Voor het kerkelijk centrum de Brink

1. In het kader van verantwoordelijkheid naar elkaar en naar de maatschappij wordt het voor alle activiteiten in de Brink verplicht een coronatoegangsbewijs te hebben. Dit betekent dat u  een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag, als QR code of op papier kunt tonen voor iedereen, vanaf 13 jaar, bij het binnengaan van de Brink.
  2. Ook bij verplaatsingen in de Brink wordt er gevraagd het mondkapje te dragen.
  3. Activiteiten in de Brink gaan wel door, maar er zal hierbij gekeken worden naar de grootte van de groep in relatie tot de zaal.
  4. In verband met de toepassing van deze maatregel zal er vanaf donderdag 11 november alleen toegang zijn tot de Brink vanaf de Krulweg; de andere toegang is gesloten.

Ingang van bovenstaande maatregelen is donderdag 11 november en wat betreft de kerkdiensten vanaf zondag 14 november.

Namens de Kleine Kerkenraad,

Lourens Lutgendorff