Van harte aanbevolen: gespreksgroepen

groep handenOok in het nieuwe seizoen zijn er allerlei verschillende manieren om als gemeente(s) met elkaar op te trekken. In het Groene Boekje is een prachtige variatie terug te vinden. Neem ook eens deel aan catechese of een gespreksgroep. Hieronder brengen we een aantal activiteiten/bijeenkomsten voor het voetlicht, die specifiek gericht zijn op catechese of de ontmoeting in gespreksgroepen.

Belijdeniskring
Je komt op een punt in je leven dat je weet dat het geloof voor jou waardevol is: een bron van inspiratie. Dan kun je er naar toe werken om dat openlijk te laten weten. Openbare geloofsbelijdenis heet dat. Je kunt het zien als een vervolg op je (kinder)doop. Die doop heb je niet bewust meegemaakt. Het was de keuze van je ouders. Nu kies je zelf. Dat wil niet zeggen dat je alles al zeker hoeft te weten. Geloven groeit: het is een ontdekkingstocht. Op de belijdeniskring kan je samen met anderen in gesprek hierover. Er komen belangrijke thema’s van het geloof aan de orde, je kunt er je vragen stellen en samen hopen we vooral ook meer te mogen ontdekken. Misschien dat deze ontdekkingsreis wel uitloopt op een feestelijke dienst, waarin jij ‘ja’ zegt. Data: in overleg.

Kring rondom 30
Van harte welkom op een gesprekskring voor mensen, die zo ergens rond de dertig cirkelen. Bepaal zelf maar hoe breed je die cirkel wilt trekken! Met een groep van zo’n 10 - 15 mensen komen we maandelijks bij elkaar voor ontmoeting en inspiratie uit de Bijbel. De data in 2019 zijn: 25 september, 30 oktober en 27 november in de Brink van 20.00 uur t/m 21.00 uur.

Tafelgesprekken
In de Bijbel is de maaltijd de ultieme plek om elkaar te ontmoeten en het leven (voor even) te delen. Wie wil er met mij in het komende seizoen een aantal keren de maaltijd delen en samen in gesprek rondom het Onze Vader. In een kleine groep (max. 10 - 15 personen) komen we 6 keer bij elkaar. Het staat je vrij om één of meerdere (misschien alle) keren aan tafel aan te schuiven, je neemt ook zelf een onderdeel van de maaltijd mee! Iedereen is welkom: jong en oud(er). Voor wie praten te lang duurt, is er iets te tekenen. Het is wel nodig om je op te geven. Mocht je gastheer/gastvrouw willen zijn, heel graag! Ik kan een helpende hand goed gebruiken. Data: najaar 2019: op woensdagavond van 18.30-19.45 uur, 9 oktober (opgave uiterlijk 4 oktober), 30 oktober (opgave uiterlijk 25 oktober) en 13 november (opgave uiterlijk 8 november)

Gesprekskring senioren
Met bijna vijftig was ik vroeger oud, nu ben ik best nog jong. Gelukkig maar! Feit is dat de tweede levenshelft steeds langer wordt. Hoe geven we hier zin en betekenis aan? Wie zijn wij zonder ons werk? En hoe zit het met God en het geheim van het leven. Krijgen wij daar meer zicht op...wijsheid komt immers met de jaren! In kleine kring nemen we voor deze en andere vragen tijd en ruimte. Uw inbreng wordt zeer gewaardeerd. Naast eigen ervaringen gaan we ook op zoek naar wijsheid in de Bijbel. De data in 2019 zijn: dinsdagochtend van 10-11.30 uur op 22 oktober en 5 november in de Brink.

Meer informatie of opgave voor één van de bovenstaande bijeenkomsten kan via ds. Loeki van der Laan, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-36086289