Update van de bouwreis Makhuwira

verbouwenAfgelopen week werd bekend dat de reis naar Malawi door mag gaan. Het bouwteam welke voornamelijk bestaat uit volwassenen gaat in de meivakantie 2020 in het dorpje Makhuwira een schoolgebouw met twee lokalen bouwen en ook een verschoonruimte voor bovenbouw meisjes. Het team kan nog deelnemers meenemen dus mocht u zo’n mooie en bijzondere ervaring ook eens willen beleven is dit wellicht uw kans om mee te gaan. Voor meer informatie kunt u mij bellen; 0652598074 of kijk op www.worldservants.nl project MA620.

 

Tijdens mijn werkbezoek aan Malawi in de meivakantie van dit jaar waar ik 9 dorpen heb bezocht die in het verleden zijn geholpen met een schoolgebouw, kwam ik in het dorpje Chikamula een schrijnend geval tegen.

De waterpomp in dit dorp was afgebroken en volgens de deskundigen van het bedrijf die bronnen boort, niet meer te repareren.
De dorpelingen halen nu oppervlakte water drie kilometer verderop. Oppervlakte water is daar zeer risicovol doordat er zich veel verkeerde bacteriën hierin ontwikkelen waardoor veel ziekten ontstaan.

Ik wil dit dorp waar het gemiddeld inkomen rond de € 25,- per jaar is graag helpen aan een nieuwe pomp omdat zij daar zelf niet de middelen voor hebben. In totaal zijn de kosten € 5100,-, € 600 voor onderzoek met aardelektroden om zo zeker mogelijk te zijn van het punt waar geboord gaat worden en € 4500,- voor het boren, de handpomp en de sluitplaat.

Het zou fantastisch zijn als ik in de meivakantie 2020 ook even naar Chikamula kan gaan om hen te vertellen dat er voldoende geld is opgehaald om hen te helpen. Wilt u hen helpen? Dan graag uw gift overmaken aan onderstaand rekeningnummer van World Servants

NL39 TRIO 0338 4163 31 onder vermelding van Pomp Chikumula.

World Servants is een anbi geregistreerde organisatie, uw gift wordt daardoor aftrekbaar van de belasting.

Ik zal u op de hoogte houden van beide activiteiten. Een hartelijke groet,
Eric van Solingen.

Nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief
Voornaam

Ongeldige invoer

Achternaam

Ongeldige invoer

email adres

Ongeldige invoer

Adres

Brinkstraat 41

6721 WR Bennekom

0318 - 414157

Info@brinkstraatkerk.nl

Routebeschrijving

Volg ons ook op: facebook