Scheppingszondag (23 oktober): wat is er te doen?

19 oktober 2022

In de ochtendvieringen in 5 verschillende Bennekomse kerken staat het thema van de schepping centraal en willen we ons bezinnen op zorg voor Gods schepping. We willen elkaar motiveren, aanmoedigen en inspireren op deze scheppingszondag. Zodat we weer bakens van hoop worden in een chaotische wereld.

Na de diensten zijn alle gemeenteleden welkom vanaf ca 11.00u in de Oude Kerk om de expositie Het Zonnelied te bewonderen. In het Kerkheem is er koffie & thee en zal ook het platform Duurzaam Bennekom aanwezig zijn om te laten hoe iedereen zelf een bijdrage kan maken door dagelijkse keuzes om zelf ook aan de slag te kunnen met grote thema’s als klimaatverandering, biodiversiteit en schaarste aan grondstoffen: huis verduurzamen, duurzame voeding, anders reizen, tweedehands spullen kopen, zorg voor de natuur.  Ook delen we van de vele Bennekomse duurzame initiatieven die er al zijn in Bennekom. Iedereen welkom!

Om 20.00 zal in de Brink de film ‘The Letter: Laudato Si’ (‘pauselijke rondzendBRIEF’ is synoniem met ‘encycliek’) worden vertoond. In deze film van 80 minuten reizen een inheemse leider, een klimaat-vluchteling, een jonge klimaat-activiste en enkele wetenschappers naar Rome om met paus Franciscus te spreken over de gevolgen van klimaatverandering voor hun thuis. We bespreken de film na onder genot van een drankje wat de boodschap voor onszelf, onze kerken en ons dorp inhoudt.

https://youtu.be/l3EBHebH17Y