PKN bezoekt Duurzaam Bennekom

4 mei 2023

Op 28 maart kwam de directie van het PKN Dienstencentrum samen met Carla Dik-Faber (Projectleider Groenekerken) naar Bennekom voor inspiratie om groene kerk te zijn met en voor je dorp.

Met het kernteam van Duurzaam Bennekom en Cor Schaap (voormalig voorzitter KMS) is er een overzicht gegeven van 40 jaar duurzame groene beweging in kerkelijk Bennekom.

Op de fiets zijn we langs verschillende initiatieven gegaan die bij Duurzaam Bennekom zijn aangesloten, zoals de Huiskamer en klimaatklussen.

De reactie van directeur PKN dienstencentrum Jurjen de Groot: “Bennekom is een heel inspirerend voorbeeld van wat je als groene kerk allemaal in beweging kunt krijgen. Jullie maken het heel concreet: van het plaatsen van tochtstrips op een voordeur, de natuurlijke bevloeiing van een inspiratietuin tot het hergebruiken van kleding en spullen. Het begint misschien bij zonnepanelen, maar je wilt dat de hele gemeenschap gaat meedoen en nadenkt over ‘hoe kan ik bijdragen aan de zorg voor de schepping’? Alle kleine dingen maken samen iets groots.”

Een mooi verslag van een deze inspiratiemiddag staat op de PKN Website: ‘Veel kleine duurzame initiatieven worden samen iets groots’ | Protestantse Kerk in Nederland.

Ben je ook geïnspireerd en wil je meer informatie en bijdragen aan Duurzaam Bennekom en onze groene Brinkstraatkerk? Stuur een mailtje naar info@duurzaambennekom.nl of kijk op www.duurzaambennekom.com