Niet zingen tijdens de kerkdienst

ssstOp 13 januari ontvingen we als moderamen van de PKN het bericht dat het moderamen van de generale synode de kerkelijke gemeenten dringend adviseert om tijdens de kerkdienst niet te zingen, ook niet met een klein aantal personen. Ook het bespelen van blaasinstrumenten wordt afgeraden.

De redenen van dit advies zijn

• De grote zorgen van de overheid over de opkomst van de zeer besmettelijke Britse variant van het coronavirus
  • De situatie in twee gemeenten waar zingen waarschijnlijk een bron van besmetting is geweest
  • Het advies van de werkgroep ‘Zingen in de kerk

Het moderamen van de Brinkstraatkerk heeft, hoe verdrietig het ook is voor velen dat nu ook de zanggroep niet kan zingen, dit advies overgenomen. Dit betekent dat tot in ieder geval 7 februari in de Brinkstraatkerk niet gezongen mag worden. Het moderamen van de kerk verlangt intens naar het moment dat we weer bij elkaar kunnen komen en ook mogen zingen. Voor nu is het ‘Houd moed. Heb lief’.