Nacht zonder dak 2018

Vverkleinde foto nacht zonder dak 2018rijdag 1 juni was het zover, Nacht Zonder Dak 2018. Een nacht slapen in een zelf gebouwd krotje om geld in te zamelen voor straatkinderen.

Ruim 60 jongeren en leiding van de diverse kerken in Bennekom verzamelden zich rond 18.00 uur op het schoolplein van basisschool De Wingerd. De jongeren gingen eerst de wijk in om een deel van hun avondeten bij elkaar te verzamelen. Daarna kon er onder leiding van Bart en Daniël begonnen worden met de bouw van de kartonnen krotjes. Snel ging iedereen op zoek naar een geschikte plek om een stevige en droge hut te bouwen. Een zeil over de hut was geen overbodige luxe deze keer.

Ondertussen had de leiding een grote pan overheerlijke macaroni klaar gemaakt, genoeg voor iedereen.

Een medewerkster van Tear vertelde waar ons geld naar toe gaat. In een indrukwekkend filmpje zagen we Asa, een jonge Indiase vrouw die als wees een makkelijke prooi was voor mensenhandelaren en gedwongen in de prostitutie terecht kwam. Door een zusterorganisatie van Tear is zij bevrijd en heeft ze een nieuw leven opgebouwd.Erg leuk was de grote belangstelling tijdens ons ‘open krot’. Na paaltjesvoetbal, met eigen gemaakte paaltjes en ballen, en het kampvuur was er tijd om wat te chillen.

Op een gegeven moment was het dan toch zover: slapen in je eigen hut. De ene hut overleefde de regen ’s nachts wat beter dan de andere, de regenwekker om 7 uur was niet echt meer nodig……

Dankzij Nacht Zonder Dak hebben we een klein beetje ervaren hoe het is om geen dak boven je hoofd te hebben en mogen we er vooral bij stil staan hoe goed we het hier hebben.

In totaal hebben we met elkaar €7.500 ingezameld, een ongelooflijk mooi bedrag. Iedereen die hier aan heeft bijgedragen, super bedankt, NZD 2018 was weer een geweldige belevenis.

Verder willen we graag de sponsors bedanken, AH voor het avondeten, Plus voor het ontbijt en natuurlijk De Wingerd voor de gastvrijheid!

Jongeren en leiding van

Rock Steady, PKN kerken