Lopend vuurtje door Bennekom

Schermopname 30Zinkende boten en verdrinkende mensen, opvangkampen met een groot gebrek aan behoorlijk sanitair, een bijna alles verwoestende brand in kamp Moria en kinderen die moeten opgroeien in de blubber; de ellende aan de Europese grenzen en in de grensgebieden is enorm. Er zijn politieke partijen die een nóg harder grensbeleid voorstellen waardoor minder vluchtelingen en migranten in Europa zullen worden toegelaten.

Van 1 tot 17 maart (dit is dus tot en met de verkiezingsdatum) gaat er echter een lopend vuurtje door Nederland; vanuit Groningen, Dokkum, Nijmegen en Maastricht naar Den Haag. Overal in het land vinden wakes en tochten plaats om zo aandacht te vragen voor een humaan migratiebeleid. De actie wordt landelijke gecoördineerd door de Stichting MiGreat (www.migreat.org.)

Op 9 maart arriveert het vuurtje vanuit Wageningen in Bennekom en er is vervolgens van 16.00u tot 17.00u een wake op het Bart van Elstplantsoen. Op 10 maart gaat het vuurtje verder richting Amersfoort.

U bent van harte uitgenodigd om op enigerlei wijze mee te doen; u kunt

Wellicht komt er ook nog een mogelijkheid om de wake later via YouTube te bekijken. Ga hiervoor naar de website van de Raad van Kerken Bennekom (https://rvkbennekom.com).

• Op 9 maart een brandende kaars voor het raam zetten met een symbool (een oude schoen bijvoorbeeld) en een foto daarvan naar sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Op 10 maart richting Amersfoort wandelen. Aanmelden via https://forms.gle/K8axECgre5rm9HqG6. Maak daar ook een foto van en stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hier gelden overigens geen beperkingen omdat iedereen een eigen route loopt.

Op dit moment is nog niet duidelijk of er toestemming komt voor het bouwen van een omheind kampje op het Bart van Elstplantsoen

Contactinformatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of via tel.:  0318-417377

Namens de Raad van Kerken Bennekom,