Let op: kerkdienst zondag 22 november

zondag2211 kopieAanstaande zondag is de ochtenddienst gekleurd door danken en gedenken. We noemen de namen van die gemeenteleden, die ons in het voorbije kerkelijk jaar zijn ontvallen. Zo doen we recht aan hun leven en sterven. Vanwege de geldende richtlijnen is het bijwonen van deze dienst in de Brinkstraatkerk zelf dit keer alleen op uitnodiging en worden alleen de nabestaanden (maximaal 2 personen) uitgenodigd van diegenen van wie de namen genoemd worden. U/jij kunt natuurlijk wel online meevieren. Na afloop van de kerkdienst zal de kerk wel geopend zijn voor een ieder om naar de kerk te komen en zelf een licht te ontsteken om een dierbare te gedenken.

We laten ons bemoedigen door teksten uit Deuteronomium 31:30; 32:8-12; 34:1-5 en Openbaring 21:1-5a. Het thema is: woorden in de stilte. Voorgangers zijn onze beide predikanten, ds. Garbrich Baalbergen en ds. Loeki van der Laan. De muzikale begeleiding is in handen van Elly Meijer op orgel en piano, Hester van Vliet speelt hobo en de zanggroep o.l.v. Wim van der Heide zal vorm geven aan de samenzang.

Op deze zondag kennen wij, als Brinkstraatkerk, ook de gewoonte dat ieder die een dierbare wil gedenken daar vorm aan kan geven door vóór in de kerk een lichtje te ontsteken. Omdat juist in dit moeilijke jaar de behoefte aan gedenken groot is, zal de Brinkstraatkerk om die reden geopend zijn van 11.30 tot 12.30 uur. Dat verloopt als volgt:

• U/jij mag zich melden bij de hoofdingang van de Brinkstraatkerk (u hoeft zich niet op te geven)
  • Daar ontvangt u/jij een waxinelichtje
  • Vanaf die plek zal er op gepaste afstand van anderhalve meter een rondgang zijn door de kerk.
  • De kerk kan via de uitgang aan de kant van de Brink weer verlaten worden.

Beide pastores zijn in de kerk aanwezig, en Elly Meijer, Hester van Vliet en de zanggroep zullen voor muzikale omlijsting zorgen. Zo hopen wij samen op een waardige en ook veilige manier te gedenken..