Kindervoorstelling cabaretier Ruurd Walinga in Bennekom

25 april 2022

Wat was het leuk geweest als we afgelopen januari weer een voorstelling van de Vliegende Speeldoos hadden kunnen spelen! Door corona kon dat niet doorgaan, maar we hebben een mooi alternatief verzonnen: Christelijke cabaretier Ruurd Walinga komt zijn kindervoorstelling ‘Ik timmer erop los’ spelen.

ik timmer erop los

Wanneer: zondagmiddag 12 juni van 15.00 – 16.00 uur
Waar: Ichthuskerk, Korenlaan 20 Bennekom.
Kosten: gratis
Voor wie: Kinderen in de basisschool leeftijd
Door wie: Brinkstraatkerk en de Hervormde Gemeente wijk Oost
Na afloop: Hapje en drankje voor alle kinderen en hun ouders

De show gaat over het thema boosheid en verdriet. Samen met de kinderen slaat de cabaretier er in het begin van het programma stevig op los, legt hij uit wat het is om een boze bui te hebben, gaat hij stampvoeten en met tanden knarsen, maakt hij een boosheids-top-vijf en houdt hij een wedstrijd boos gezicht maken.

Ruurd Walinga speelt een jongetje dat terecht en onterecht ergens de schuld van heeft gekregen en opgesloten zit in het schuurtje van zijn nep-vader. In het tweede deel ontdekt hij dat de hoofdpersoon van de Bijbel ook onterecht werd beschuldigd en straf kreeg en zelfs ook wel eens boos was. De show krijgt halverwege een bijzondere wending en in plaats van boosheid overheerst dankbaarheid. Hoe dat kan?

In het stuk zitten diverse liedjes waarbij de kinderen allemaal gebaren kunnen maken. De show is geschikt voor kinderen van de basisschool. Als jouw kind het spannend vindt om alleen te gaan, mag je als ouder/verzorger natuurlijk mee!

Dus breng je kind, of kom samen, op 12 juni om 15 u in de Ichthuskerk, en kom na afloop bijkletsen met andere ouders tijdens de borrel!

Alvast een indruk krijgen? Kijk op www.waterinwijn.nl