Kerstinloop 2022, een terugblik

5 januari 2023

24 december Kerstavond: de Alexanderzaal in ’t Kerkheem is ingericht en feestelijk versierd. We zijn er klaar voor!
En dan 25 december 1e Kerstdag: om 11.00u gaat de Kerstinloop van start. Het is meteen gezellig druk. Alle stoelen zijn bezet. Het gebak vindt gretig aftrek. Het tafelvoetbalspel, de sjoelbak en het knikkerspel worden druk gebruikt. Ook wordt er enthousiast geknutseld en gekleurd. Kortom een mooie start. Daarna volgt het kerstverhaal: een fabel (waarin we onszelf kunnen herkennen…) over ‘tumult onder de dieren’ met mooie foto’s van dieren uit Afrika en ook van de wolf in Bennekom.

Direct daarop volgt de lunch. De aanwezigen laten het zich goed smaken. Daarna dunt het gezelschap wat uit, een aantal mensen gaat een tijdje naar huis om even te rusten; zij komen later weer terug en schuiven dan aan bij het buffet. De ‘achterblijvers’ vermaken zich met quizzen en enthousiaste samenzang rondom het kabinetorgel in de sfeervolle kerkzaal. Het gelegenheidskoor zingt onder goede begeleiding uit volle borst de bekende kerstliederen.

Daarna is het tijd voor een drankje in afwachting van het buffet; een groot aantal van de aanwezigen bezoekt intussen ook de Rooms-Katholieke kerk om de kerststal te bewonderen. Het koud- en warmbuffet vormt tenslotte de afsluiting van een gezellige en feestelijke middag. Het is zoals gebruikelijk weer verrukkelijk en er is dit jaar bovendien een ruime keuze in vegetarische gerechten. Er is meer dan genoeg voor iedereen; er wordt dan ook volop gebruik gemaakt van de gelegenheid om wat mee naar huis te nemen zodat men de volgende dagen nog kan nagenieten van de kerstinloop, niet alleen in gedachten, maar ook in werkelijkheid. Ook het dessert van banketbakkerij Van Woerekom wordt zoals gebruikelijk weer veel eer aan gedaan.

Kortom het was een zeer geslaagde kerstinloop dankzij de inzet van veel vrijwilligers (die alles voorbereidden en/of uitvoerden); en ook met dank aan de taartbakkers en voor de inzet van de jongerengroep (die via World Servants op reis gaat naar Zambia). Dank ook aan de koster van de Oude Kerk, aan de muzikanten, de cateraar en Van Woerekom en niet te vergeten de gasten die na afloop van de dag spontaan meehielpen met opruimen. Zonder al deze hulp en de financiële steun van de Raad van Kerken Bennekom hadden we deze kerstinloop niet kunnen realiseren.

We kijken nu al uit naar de Kerstinloop van volgend jaar. Maar eerst even afkicken.
Namens de Kerstinloop-groep, Ria en Aart Jochemsen