Kerstinloop

11 november 2022

De kerstinloop ging in de jaren 2020 en 2021 als gevolg van de corona-pandemie helaas niet door; beperkende maatregelen maakten samenkomst in grotere groepen onmogelijk. Een groep vrijwilligers is echter onlangs ‘vol goede moed’ gestart met de organisatie van een kerstinloop op eerste kerstdag, 25 december 2022.

Deze zal plaatsvinden onder verantwoordelijkheid van de Raad van Kerken Bennekom in het Kerkheem dat hoort bij de Oude of St. Alexanderkerk (Dorpsstraat 45, 6721 JJ Bennekom). Er wordt na afloop van de kerkdiensten in de verschillende kerken (dat wil zeggen vanaf ca.11.00u) feestelijk in het Kerkheem gestart met iets te drinken en met gebak. Tijdens de Kerstinloop is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten, in gesprek te gaan en/of deel te nemen aan een of meer activiteiten. Deze bestaan onder meer uit: oudhollandse en andere gezelschapsspelen doen, quizzen oplossen, mandala’s kleuren, een bezoek brengen aan de Kerststal in de RK kerk, knutselen speciaal voor kinderen en van muziek genieten. Behalve een lunch, omstreeks 13.00u met een broodje en een stukje kerststol, zal er aan het einde van de dag, vanaf omstreeks 16u30, een dinerbuffet met speciaal dessert klaar staan.
Groot en klein, oud en jong, alleengaand of met het hele gezin, iedereen is van harte welkom. U kunt komen wanneer het u schikt en net zo kort of lang kunt blijven als u wilt. De deur staat voor iedereen open (ook voor niet-kerkleden).

Graag roepen we u op een of meer taarten voor de kerstinloop te bakken. Hoe meer gemeenteleden hieraan bijdragen, hoe liever! En natuurlijk hopen we dat u er dan  op 25 december van komt genieten. In alle kerken die zijn aangesloten bij de Raad van Kerken zullen er vanaf 4 december voor en na de kerkdienst lijsten klaarliggen waarop aangegeven kan worden dat u een (of meer) taart(en) wilt bakken en voor hoeveel personen deze bestemd is/zijn. Een andere mogelijkheid is deze gegevens te mailen naar kerstinloop.bennekom@gmail.com of door te bellen naar 06-10516623. Voor het gezamenlijke koud/warm buffet is aanmelding gewenst voor 15 december via het hierboven vermelde emailadres. Dit aanmelden is nodig om een tekort te voorkomen of om een overschot aan voedsel weg te moeten gooien! Het hele programma duurt tot 18.00u. ‘Meedoen’ is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt uiteraard op prijs gesteld Wanneer vervoer een probleem is, kan er gehaald en/of gebracht worden (ook te regelen via bovengenoemd emailadres of door te bellen). Alle bovenstaande informatie is ook te vinden op https://rvkbennekom.com Namens de Raad van Kerken Bennekom, Clasien Lever – de Vries