Kerkproeverij, zondag 12 november

2 november 2023

‘Ik kan, zonder naar de kerk te gaan, ook geloven.’ U kent vast wel iemand die er zo over denkt. Wat zou u graag zien dat deze persoon toch eens een eredienst komt meevieren. Het is immers waardevol om samen met anderen te groeien in je relatie met God. Onze Heer samen te danken voor al het mooie dat je van Hem ontvangt, of Hem je zorgen of verdriet voor te leggen.

Op zondag 12 november doen onze beide gemeenten mee met de landelijke Kerkproeverij. Kerkproeverij is gebaseerd op Back to Church Sunday, een initiatief van Michael Harvey (auteur van Meer dan welkom) dat inmiddels wereldwijd succes heeft. Kerkproeverij vormt dé gelegenheid om iemand die je kent persoonlijk uit te nodigen voor een kerkdienst die speciaal voor hen is georganiseerd. Om zo geheel vrijblijvend te proeven aan het geloof. Dit kunnen mensen in je omgeving zijn die al een poos niet meer in de kerk zijn geweest, of die weinig met het geloof (denken te) hebben.

Met de kaart, die u zondag 5 november ontvangt, kunt u iemand uitnodigen. Veel mensen wachten op een uitnodiging! Het blijkt dat mensen eerder naar de kerk gaan als ze met iemand mee kunnen. Een simpele uitnodiging kan het verschil betekenen. Ook als je als gelovige zelf misschien even niet zoveel meer hebt met ‘de kerk’, kan Kerkproeverij juist een aanleiding zijn om je te laten verrassen.

Kerkproeverij kan je als gemeentelid net dat zetje geven dat je nodig hebt om eindelijk eens die ene buurman of vriendin uit te nodigen een keer mee te gaan. Om te laten proeven van het goede dat u in de kerk ontvangt. Wie nodigt u uit om mee te gaan op 12 november?