Kerkdiensten vanaf 1 juli

Kerkdiensten in de Brinkstraatkerk na 1 juli 2020

Vanaf 1 juli zijn we blij weer kerkdiensten te hebben voor 100 gemeenteleden. Ondanks de grotere aantallen die mogen, starten we in de Brinkstraatkerk eerst met 100 kerkleden. Op 5 juli is de eerste dienst. Een groot aantal gemeenteleden blijft de kerkdienst online meevieren.

We moeten ons houden aan een groot aantal regels / veiligheidsvoorschriften.

De bekendste is: 1,5 meter afstand houden, in de kerk en buiten de kerk.

• Hoest u, bent u verkouden en/of heeft u koorts: blijf thuis en volg de dienst online.
  • Behoort u tot de kwetsbare groep qua leeftijd dan is het PKN advies volg de dienst online.
  • U moet zich aanmelden voor de kerkdienst. Hierop staat ook bij welke toegang u moet zijn. Zonder aanmelding geen kerkbezoek. Zie elders in Bij-Eén en de nieuwsbrief.
  • Geen bevestiging is niet komen en kerkdienst online volgen!!!
  • Er zijn drie ingangen tot de kerkzaal

-de hoofdingang aan de Brinkstraat

-de ingang via hal van de Brink aan de Krulweg.

-de ingang, vanaf de Krulweg, bij het orgel.

Vanzelfsprekend zijn alle uitgangen te gebruiken bij noodsituaties..

• U moet de desinfecteer dispenser gebruiken bij de ingang.
  • U wordt bij binnenkomst welkom geheten door een gastheer/vrouw en dient de vragen en aanwijzingen te beantwoorden en op te volgen.
  • U wordt een plek gewezen door een vrijwilliger. U heeft geen vrije keus bij het gaan zitten en kunt niet op uw vertrouwde plek gaan zitten.
  • Er zijn drie gescheiden vakken. Het lopen van het ene naar het andere vak is niet toegestaan. De deur, waar men naar binnen is gekomen, is ook de deur waardoor men de kerk verlaat.
  • Jassen gaan mee de kerk in. Er is geen gaderobe.
  • Er is geen kerkbrief, er ligt geen bloemengroetkaart, er kan geen liedboek of bijbel gepakt worden.
  • Er is wel kindernevendient. Ouders met kinderen, die naar de kindernevendienst gaan en die allemaal aangemeld zijn, moeten gebruik maken van de ingang van de Brink aan de Krulweg.
  • Er is wel kinderoppas. Ouders, die aangemeld zijn, moeten via de ingang van de Brink, aan de Brinkstraat, hun kinderen naar de oppas brengen en ook weer via die deur de Brink verlaten. De kinderen kunnen niet opgehaald worden voor de zegen.
  • Er wordt voor u gezongen. Zelf zingen is niet toegestaan. Mee neuriën wordt door de PKN afgeraden.
  • Bij het verlaten blijft u wachten tot u aanwijzingen krijgt van de vrijwilliger die u ook een plaats heeft toegewezen.
  • Bij de uitgang staat er één collectemand. De opbrengst wordt via een vaste sleutel verdeeld, gebaseerd op de verhoudingen 2019. U kunt ook gebruik maken van de scipio app of anders overmaken.
  • Er is geen koffiedrinken na de dienst.
  • De toiletten zijn gesloten. Houd u daar rekening mee. Voor noodgevallen is het invalidetoilet bij de ingang van De Brink aan de Brinkstraatzijde via de buitenzijde te bereiken.

Heeft u een zitplaats in de ene week ontvangen. Heb dan geduld voor de volgende week want dan zijn er anderen die naar de kerk willen. Iedere vrijdag kunt u kijken of er nog plaatsen vrij zijn als u zich in eerst instantie nog niet heeft opgegeven.

Commissie 1,5 m kerkdienst.