KERKDIENSTEN ONLINE TOT 1 JUNI

kerk dichtGezien de overheidsmaatregelen zijn alle vormen van bijeenkomsten verboden. Daarom heeft de kerkenraad van de Brinkstraatkerk besloten alle kerkdiensten tot  1 juni niet door te laten gaan. In deze tijd van onzekerheid is er behoefte aan bemoediging. Onze beide pastores zullen proberen om elke zondag een digitale overdenking, meditatie of ‘dienst’ online te zetten. Aanstaande zondag 29 maart wordt er in onze Brinkstraatkerk om 10:00 uur, zonder kerkgangers, een sobere viering gehouden inclusief overdenking uitgesproken door ds. Garbrich Baalbergen. U kunt deze volgen via de website van de kerk. https://www.brinkstraatkerk.nl/.

Daarnaast wordt er door de Protestantse Kerk in Nederland een alternatief geboden. Op zondagen wordt op NPO2 om 9.30 uur een korte meditatie door ds. René de Reuver vanuit de kapel van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk uitgezonden. Deze uitzendingen wordt verzorgd door de EO.

Lees verder voor andere maatregelen.

ANDERE MAATREGELEN

Bijeenkomsten/vergaderingen
In de Brink zullen er tot 1 juni geen bijeenkomsten mogelijk zijn. Dat betekent dat vergaderingen, ontmoetingsbijeenkomsten en overige activiteiten allemaal geen doorgang zullen vinden.

Pastorale bezoeken
Met grote zorg dient er gehandeld te worden rondom de pastorale bezoeken die wij in de gemeente afleggen. Zeker als dat risicogroepen betreft. Het advies is voorlopig geen reguliere pastorale bezoeken af te leggen. Vanzelfsprekend is het crisispastoraat hierop een uitzondering. Ons meeleven en omzien naar elkaar is immers van vitaal belang.

Pastoraal gesprek
Onze pastores zijn gewoon beschikbaar. Zeker als dat de wat moeilijkere situaties in het leven betreft. In ieder geval één van beide pastores zal de komende week van maandag t/m donderdag van 10-12 uur in de Brink zijn. U/jij kan hier langskomen om e.e.a. te bespreken rondom ons praktische meeleven, maar ook voor een persoonlijk gesprek. Ook zijn zij telefonisch goed bereikbaar via de mobiele nummers (ds. Loeki van der Laan 06-36086289 en ds. Garbrich Baalbergen 06-55954060).
Deze mededeling zal ook via de sociale media die ons ter beschikking staan worden verspreid. Als u mensen kent voor wie deze informatie ook van belang is, schroom dan niet om dit aan hen door te geven. Zodra er aanleiding toe, is zullen wij u opnieuw informeren. We raden u aan d nieuwsbrief en de website in de gaten te houden.

Meeleven met senioren 80+
In deze periode komt het gewone bezoekwerk bijna tot stilstand. Mocht u deze week toevallig een afspraak met de predikanten hebben staan, dan heeft u dat misschien wel gemerkt. U begrijpt dat wij met zorg met elkaar om moeten gaan. Dat nemen we serieus, tegelijkertijd nemen we ook ons onderling meeleven serieus. Dat is van waarde, zeker nu! De komende weken zult u gebeld worden door de seniorenbezoekers (wijk zuid) of een kaartje aangereikt krijgen via de pastoraal bezoekers (wijk noord). Beiden met hetzelfde doel: van elkaar horen en afstemmen op welke manier we voor elkaar van betekenis kunnen zijn. Dan weet u er alvast van!

Meeleven met elkaar
Het is geweldig te merken hoeveel van jullie je al op hebben gegeven om waar nodig ergens te helpen. Inderdaad: een boodschap en een oppasdienst kan verschil maken. Wij zijn dit aan het stroomlijnen. Concreet werkt het als volgt:
1. Je wilt graag helpen. Dat kan. Ben je 20-, meld je dan aan bij jeugdwerker Erika Zuur Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
2. Ben je 20+, dan graag via je contactpersonen of pastorale (senioren)bezoekers in de wijken. Zij zullen contact leggen met Henk Abma van de diaconie die dit coördineert.
Op dit moment zijn er veel mensen die willen helpen, maar (gelukkig!) lijkt iedereen zich nog goed te kunnen redden. Laten we daar dankbaar voor zijn. Maar schroom tegelijkertijd niet om hulp te vragen waar nodig. Dat geldt voor jong & oud.