Hulpvragen van CCVE

17 februari 2023

De diaconie vraagt aandacht voor het de volgende acties van bovenstaande organisatie, Coördinatie Vrijwilligers Vluchtelingen Ede.

Coördinatie Vrijwilligers Vluchtelingen Ede (CVVE) - Learning Crossroads  for Refugee Inclusion

  1. Meet & Eat Op 24 februari vindt een nieuwe Meet & Eat plaats, waarvoor we nog op zoek zijn naar 4 gastgezinnen. Tijdens deze avond is er de gelegenheid om bewoners van de noodopvang uit te nodigen om bij u thuis te eten en op die manier kennis te maken. Samen eten verbindt! Als u meedoet, haalt u uw gasten aan het begin van de avond op bij de opvang en brengt u ze ‘s avonds weer terug. U kunt bij uw aanmelding aangeven hoeveel mensen u maximaal kunt ontvangen. De organisatie van Meet & Eat is een samenwerking tussen Diaconaal Platform Ede (DPE), Malkander en CVVE.
  2. Maatjesproject Hoewel de mensen die uit Oekraïne gevlucht zijn, onze hulp nodig hebben, blijven we ons ook inzetten voor mensen uit andere landen: Syrië, Eritrea, Jemen, Afghanistan, Iran, Somalië, enzovoorts. Bij CVVE geloven we dat mensen gelijkwaardig zijn aan elkaar en dat er een gedeelde behoefte is om elkaar te zien en zelf gezien te worden. In het maatjesproject zorgen we ervoor dat een nieuwkomer in de gemeente Ede zich echt gezien voelt en zich daardoor sneller thuis gaat voelen.

Op dit moment zijn we op zoek naar Edenaren die graag een maatje willen zijn voor jongens van 17 jaar die naar Nederland zijn gevlucht zonder ouders. Daarnaast zijn er ook volwassen vrouwen op zoek naar maatjes die hen in een kort traject leren fietsen (max. drie maanden).

Daarnaast wordt er gezocht naar een maatje voor een sportieve Oekraïense vrouw. Verstaat en spreekt al redelijk Nederlands. Voor meer informatie hierover kunt u mailen naar info@cvvede.nl.  Meer hulpvragen kunt u vinden op https://cvvede.nl . U kunt ook op vrijdag 24-2 van 15.30 – 18.30 gaan kijken in Ede aan de Galvanistraat 9

Van harte aanbevolen door de diaconie.