Help ons helpen voor Oekraïne

2 december 2022

Ons gemeentelid Reinhart Brandse doet weer een beroep op u om de mensen in Oekraïne te helpen. Als diaconie van de Brinkstraatkerk en de Hervormde Gemeente ondersteunen we deze oproep van harte.

Het conflict verschuift, het geweld neemt toe en voorraden van voedsel, gas en water raken op en elektriciteit is beperkt beschikbaar door de bombardementen.  De winters daar zijn ijskoud en veel mensen wonen in beschadigde huizen of zijn binnen Oekraïne gevlucht en maken zich grote zorgen of ze warm kunnen blijven.

Het leven voor de bevolking van Oekraïne zal de komende tijd nog moeilijker worden. Wij blijven daarom helpen, maar kunnen dat niet alleen. Op 17 december vertrekt er een vrachtwagen naar het westen van Oekraïne. De verzamelde spullen worden daar in een centrale hub opgeslagen. Hierna worden ze door het eigen netwerk, veelal via lokale kerken verdeeld. De vrachtwagen moet natuurlijk zo vol mogelijk die kant opgaan en daarbij kunt u helpen. Geef wat u kunt.

Er wordt gezorgd dat het lokaal goed terecht komt en dat kennissen, familie en vrienden van de Oekraïners hier in Nederland daar met de kerst niet in de kou zitten. Hieronder een aantal zaken die u onder andere kunt geven, maar kijk vooral op de volledige lijst, want daar staat veel meer. Zie daarvoor Collect4Freedom.com

Denk aan: Drukverband en gaasjes, Houdbaar eten in blik (geen glas) of droog (rijst pasta etc.)  Energy en maaltijd repen, Verband dozen, Fleece dekens, Heren sokken en ondergoed en thermo kleding(maten S,M,L en XL), Winterjassen en schoenen (div. maten mannen en vrouwen), Houdbaar baby voeding, Vitamine tabletten, Douche gel en shampoo, Luiers,  Onderbroeken (div. kindermaten jongens/meisjes), Sokken ( div. kindermaten jongens/meisjes), Trappelzakken, Speelgoed (goed en compleet)

De spullen kunt u op woensdag 14 en donderdag 15 december van 19:00 tot 20:30 u brengen bij de Brinkstraatkerk aan de Krulweg kant.

U kunt ook financieel steunen. U kunt uw donatie over maken op NL 96 RABO 0307 0023 57 t.n.v. Diaconie Gereformeerde Kerk o.v.v. Kerstactie 2022 Oekraïne of geven in de pot als u de spullen komt brengen.

De Oekraïners rekenen op uw hulp. De gezamenlijke diaconieën.