GSK-kerkdienst

12 januari 2023

Op zondag 19 februari 2023 is er weer een Gezin-School-Kerkdienst (oftewel: GSK-dienst) ingepland! De GSK-dienst wordt georganiseerd voor en door de twee Bennekomse CNS-basisscholen en drie kerken (te weten: Gereformeerde kerk, Nederlands Hervormde gemeente – wijk Oost en de Vrije Evangelische Gemeente).

Op zondag 19 februari 2023 is er weer een Gezin-School-Kerkdienst (oftewel: GSK-dienst) ingepland! Het organiseren voor deze mooie dienst is ‘achter de schermen’ al een tijdje geleden begonnen en de commissie is enthousiast! Dit jaar is het thema ‘Omzien naar elkaar; je bent niet alleen!’
Het is mooi onderwerp om met de leerlingen over te werken, brainstormen, praten, nadenken en het uit te spelen.
Vanuit het bijbelse verhaal over de Samaritaan (Lucas 10 : 30 – 37) zal dit gedurende de dienst verder ‘uit de doeken’ worden gelegd. Elke groep zal een deel van de dienst vullen, soms als groep, soms in een kleinere setting.
De GSK-dienst wordt georganiseerd voor en door de twee CNS-Bennekomse basisscholen en drie kerken (te weten: Gereformeerde kerk, Nederlands Hervormde gemeente – wijk Oost en de Vrije Evangelische Gemeente).
– Om 9:30 uur gaat ds. Tom de Lange in de Vrije Evangelische Gemeente voor in een dienst voor de
Wilhelminaschool.
– Om 10:00 uur gaat ds. Loeki van der Laan in de Brinkstraatkerk voor in een dienst voor De Plataan
basisschool

Mogelijk is het u nog niet ontgaan, maar in de aankomende zomer zullen 32 Bennekommers middels de organisatie World Servants (WS) hun ‘handen uit de mouwen steken’ om extra klaslokalen te bouwen in Lobi te Zambia. Op dit moment hebben 298 kinderen les in twee lokalen. Dat betekent dat ze maar een paar uurtjes per dag naar school kunnen. Deze en nog veel meer kinderen, die helemaal niet naar school gaan, hebben dringend extra lokalen nodig. Met deze WS-actiegroep is afgesproken dat tijdens de kerkdienst voor hen gecollecteerd wordt zodat zij daar plaatselijk de schoolmaterialen voor de kinderen gaan kopen. Tijdens de diensten is er voor nog-niet-schoolgaande kinderen oppas aanwezig in de bijgebouwen van de kerken. Het belooft een vrolijk, creatief, inspirerend en bijzonder geheel te worden. U en jij bent van harte welkom om één van de twee diensten te komen meebeleven. ​Met vriendelijke groet, de GSK-commissie.