Gesloten kerkdeuren

In navolging van de voorzitter van het CIO, dhr. Jaap Smit zeggen wij als kerkenraad van de Brinkstraatkerk: “Als je de vrijheid niet op het spel wil zetten en we onze verantwoordelijkheid nemen naar de maatschappij en onze samenleving tijdens deze pandemie, dan betekent dat we in deze hernieuwde situatie:

• De kerkdeuren moeten sluiten zowel tijdens de Kerstdagen als daarna en dat tijdens de diensten uitsluitend het ‘dienstdoende personeel’ aanwezig is”.

Voor ons als Brinkstraatkerk betekent dit concreet:

• De vieringen worden uitsluitend digitaal aangeboden.
  • Er zullen geen kerkgangers aanwezig zijn.
  • Uitsluitend ‘het dienstdoend personeel’ is aanwezig, t.w.:
    - de koster, de voorganger, de ouderling van dienst, twee Beamteam leden en de organist/musicus;
    - een gelegenheidskoortje bestaande uit maximaal 6 à 8 leden;
    - in totaal dus maximaal 13 à 14 personen.

Tijdens de Kerstvieringen zullen er wat meer personen zijn zoals:

• tijdens de Kerstnachtmiddagdienst: tweemaal een kwartet van het koor ‘Oreolis’ en een lector;
  • tijdens de Kerstochtenddienst zal ‘de helpende hand’, ‘Ellen’, de lector en een muziekgroep ondersteuning geven (naast de bezetting van circa 14 personen).

Ondanks dit teleurstellende bericht hopen we als Kerkenraad dat u het blijde nieuws van de geboorte van Jezus met vreugde digitaal kunt meemaken.

Namens de Kerkenraad,
Lourens Lutgendorff