Expositie Credo, geloven op scherp

Schermopname 11Van harte nodigen wij u uit voor het bijwonen van de opening van de tentoonstelling Credo, geloven op scherp met werk van de Leeuwarder kunstenaar Henk Pietersma. Deze bijeenkomst vindt plaats op zaterdagmiddag 2 oktober a.s. om 14.00 uur. De expositie toont 22 acryldoeken bij de geloofsbelijdenis van Nicea. Bij iedere creatie schrijft de kunstenaar ook een reflectie, geïnspireerd op een woord uit het Credo. Wat betekent de oude geloofsbelijdenis (nog) vandaag de dag? Een tijd waarin het christelijk geloof niet meer zo vanzelfsprekend is. In deze werken laat Pietersma ons zien hoe dat voor hem leeft.

Op de openingsbijeenkomst gaat ds. Jan Heine in op het thema ‘Credo geloven op scherp’ en spreekt Henk Pietersma over ‘Kijken naar kunst’ en vertelt hij over zijn werkwijze en beeldtaal. Ook wordt deze bijeenkomst muzikaal opgeluisterd.

Op zaterdag 2 oktober is de kerk al om 10.00 uur open, zodat iedereen de werken alvast rustig kan bekijken.
De dan geldende coronamaatregelen staan vermeld op de website van de expositiecommissie: www.expooudekerk.nl.

De tentoonstelling is geopend van 2 oktober – 27 november 2021 op vrijdag en zaterdag van 10.00 – 15.00 uur.

Graag willen we ook de aandacht vestigen op de bijeenkomsten die  georganiseerd worden rondom de tentoonstelling: Handenvol geloofsbelijdenissen.

In samenhang met de expositie Credo gaan we kijken wat er in de loop der tijden aan geloofsbelijdenissen is opgesteld. En onder welke omstandigheden dat gebeurde. Hoe zijn ze terechtgekomen in de liturgie? Wat hebben componisten en hun muziek ermee gedaan. Ds. Jan Heine is de inleider.

De data zijn: woensdag 6 oktober en woensdag 13 oktober
U kunt kiezen voor ochtend of avond bijeenkomsten.(10.00 uur- 11.45 of 20.00 uur-21.00)
Plaats: ’t Kerkheem.

Wilt u zich vooraf even aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te bellen naar 0318-424557.
Hartelijk welkom!