Deel je leven - Menrike Menkveld-Beukers

Menrike MendveldOm bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u om de paar weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen.
Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan:

Naam: Menrike Menkveld-Beukers

 

Leeftijd: 49 jaar

Lid van de Brinkstraatkerk sinds: 2006

Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat...
We verhuisden in 2006 naar Bennekom en zijn hier aangesloten. Als student in Wageningen had ik begin jaren 90 belijdeniscatechisatie gevolgd bij ds. Brouwer, dus ik kende de kerk al een beetje.

Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof:
Dat God altijd bij je is, dat je er mag zijn, Zijn liefde is er voor ons. Niet altijd tastbaar, wel een belofte en daarmee iets om zelf met zoeken, twijfels, vertrouwen en keuzes verder te gaan.

Mijn favoriete bijbeltekst is...
Moeilijk of er een favoriet is. Verschillende teksten kunnen in perioden van zorg, rouw of blijdschap treffend zijn en waardevol blijven. Pas in de dienst over dankbaarheid werd Jeremia 29: 13 gelezen en dat bleef hangen ‘Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: Ik zal je een hoopvolle toekomst geven”.

Dit is wat de kerk voor mij betekent:
Gemeente zijn met elkaar en dat ook vieren op de zondagen in de kerk. En de kerk betekent mensen die zich inzetten voor zoveel mooie en leuke activiteiten, voor en met oud en jong. En ook plezier en vriendschap, met als speciaal voorbeeld het team dat betrokken is bij het geven van de jeugdclubs.

Mijn favoriete boek is:
Ik geef in deze coronatijd een paar tips van boeken (met voor deze rubriek ook de linkjes naar geloof) waar ik afgelopen jaar van genoten heb.
Net uit: ‘De Wonderlamp’ van Désanne van Brederode (met o.a. bijzondere gesprekken van haar en Paulus); ‘De niet onverhoorde gebeden van Jacob de Soet’, van David Mitchell (Japan rond 1800, hoe verstopt is zijn bijbeltje op Deshima...); een boek waarin ik af en toe een stuk (her)lees ‘Geduld met God’ (Tomas Halik, vragen blijven stellen). En leuk voor reflectie op het leven ‘Als katten van de wereld verdwijnen’ (Genki Kawamura). Alles is te leen.

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met...
Familie, vrienden, onze tuin, koken (en gezellig als mensen aanschuiven). En ik kijk graag een mooie film of bepaalde series met mijn man.

Het mooiste plekje van Bennekom is:
De Kraats, zeker zo in de maand mei met al die kleuren groen en koeien en schapen in de weilanden.

Dit wil ik graag meegeven aan de gemeenteleden:
Dat we met elkaar vieren en zoeken naar de betekenis van de bijbelverhalen om inspiratie op te doen om handen en voeten te geven aan je geloof.

Ik draag het (estafette)stokje over aan:
Arjan Reijneveld

Nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Adres

Brinkstraat 41

6721 WR Bennekom

0318 - 414157

Info@brinkstraatkerk.nl

Routebeschrijving

Volg ons ook op: facebook