Deel je leven: Helene Baalbergen

Deel je leven 29 Helene BaalbergenOm bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u om de paar weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen.
Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan: Helene Baalbergen: 'Boven alles staat de belofte van God dat Hij er altijd zal zijn.'

Naam: Helene Baalbergen - Dijkshoorn
Leeftijd: 52 jaar
Lid van de Brinkstraatkerk sinds: januari 2020

Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat...
mijn man, Garbrich, sinds februari predikant geworden is van deze gemeente. Sinds januari wonen we in Bennekom en zijn automatisch lid geworden. Omdat ik om het weekend werk, in het hospice in Rozendaal, en het coronavirus ons belet in de dienst aanwezig te zijn, ben ik tot nu toe pas 3 keer in de kerk geweest. Jammer maar helaas!

Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof:
Boven alles staat de belofte van God dat Hij er altijd zal zijn. Hij laat aan Mozes weten dat zijn naam betekent: ´Ik zal er zijn´. Voor mij houdt dat in, dat we dus nooit echt alleen zijn.

Mijn favoriete bijbeltekst is...
Micha 4:2a: Komt, laten wij opgaan naar de berg des Heren, naar het huis van de God Jakobs, opdat Hij ons lere aangaande zijn wegen en opdat wij zijn paden bewandelen. Dit is de tekst waarmee Garbrich en ik in 1991 getrouwd zijn. Een advies om in Gods gemeenschap op zoek te gaan naar wat zijn wegen zijn en te proberen die te volgen. Het woord ‘weg’ spreekt me aan, omdat er volgens mij meerdere wegen zijn ergens uit te komen. We staan niet alleen in die traditie, maar mogen ons vertrouwen stellen op de God van Abraham, Isaäk en Jacob.

Dit is wat de kerk voor mij betekent:
Dit is een lastige vraag, omdat de kerk in ons gezin door het werk van Garbrich zo’n enorme plek inneemt. Het is moeilijk dat los te zien van wat de kerk voor mij betekent. Maar de kerk is een plek die mij inspireert mijn leven in Gods licht te zien. De kerk geeft mij gemeenschapszin. We geloven niet alleen maar ons geloof wordt aangewakkerd door wat we met elkaar beleven. Zo vond ik het heel inspirerend afgelopen zomer met een groep van ruim 30 jongeren vanuit de kerk naar Malawi te gaan. Samen geloven handen en voeten geven (zie foto).

Mijn favoriete boek is:
Een boek wat ik al jaren geleden gelezen heb, maar dat een diepe indruk heeft achtergelaten is ‘Knielen op een bed violen’, van Jan Siebelink. Door alles heen voel je dat de liefde van de zoon voor zijn vader zo standvastig is, hoewel de vader onmogelijke keuzes maakt. Ik vind het knap dat je door woorden heen dat gevoel over kunt brengen.

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met...
Elke morgen probeer ik de sudoco uit Trouw op te lossen. Verder proberen we in deze tijd elke dag een wandeling te maken, om toch voldoende in beweging te zijn. En nu we door corona zo beperkt zijn onze drie jongens, familie en vrienden te ontmoeten, maakt het gevoel van gemis mij duidelijk dat zij voor mij van levensbelang zijn.

Het mooiste plekje van Bennekom is:
Ik heb nog niet zo heel veel van Bennekom gezien, maar vanuit huis wandelen we graag rond het gebied van landgoed de Born. Het is heerlijk zo dicht bij de natuur te wonen.

Dit wil ik graag meegeven aan de gemeenteleden:
Ik hoop dat we er met elkaar in slagen een kerk te zijn voor alle generaties. Een plek waar jong en oud zich thuis - en gehoord voelt. Dat is een hele uitdaging, wat veel inlevingsvermogen van ons vergt. Laten we in gedachten houden: wat heeft een ander nodig om God in deze gemeente te ervaren. En dat kan iets anders zijn dan waar jij zelf door geïnspireerd raakt.

Ik draag het (estafette)stokje over aan: Aline Baakman

Nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Adres

Brinkstraat 41

6721 WR Bennekom

0318 - 414157

Info@brinkstraatkerk.nl

Routebeschrijving

Volg ons ook op: facebook