Deel je leven: Eddy van Doorn

Deel je leven 13 Eddy van DoornOm bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u om de paar weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen. Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan Eddy van Doorn

Naam: Eddy van Doorn

Leeftijd: 51 jaar

Lid van de Brinkstraatkerk sinds: ik denk 1993

Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat... Ik in die tijd als Hervormde al regelmatig op zondagavond naar de Gereformeerde Kerk ging. Na afloop gingen we dan met een groot aantal jongeren naar De Brink, naar de Christelijke Jongerenvereniging Chirho. Ik heb mijn vrouw Marijke van de Zandschulp daar ook leren kennen. Toen we verkering kregen, gingen we elke week naar de Brinkstraatkerk en heb ik mij over laten schrijven vanuit de Hervormde Gemeente Wijk 2. We hebben samen belijdenis gedaan in de Brinkstraatkerk, zijn daar getrouwd en hebben daar onze kinderen Tim en Laura laten dopen.

Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof: Jezus is voor ons gestorven en weer opgestaan, zodat wij in vreugde mogen leven.

Mijn favoriete bijbeltekst is: Jozua 24 vers 15: ‘... in ieder geval zullen ik en mijn familie de Heer dienen’. In het Engels klinkt het nog mooier: ‘... as for me and my house, we will serve the Lord’. Een mooie opdracht die richting mag geven aan ons dagelijkse leven.

Dit is wat de kerk voor mij betekent: Een plek om geïnspireerd te worden, maar ook om elkaar als gelovigen te ontmoeten. Dit is niet alleen iets voor de zondag, maar ook doordeweeks. Dit vinden we ook mooi aan Opwekking. Hier gaan we jaarlijks met ons gezin een lang weekend heen om weer geïnspireerd en opgeladen te worden. Ik ben heel dankbaar dat we dit met ons gezin en vrienden en kennissen uit Bennekom en omgeving samen mogen beleven.

Mijn favoriete boek is: ‘Jakob de leugenaar’ van Jurek Becker. Dit gaat over het leven in een concentratiekamp in Polen tijdens de tweede wereldoorlog. De hoofdpersoon Jakob geeft mensen in het kamp hoop door te liegen dat hij een radio heeft en daarop gehoord heeft dat de Russen vlakbij zijn om hen te bevrijden. Dit houdt hij vol tot het laatste moment, het moment dat iedereen op transport gaat

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met: Zaalvoetballen, lezen, muziek luisteren, tuinieren

Het mooiste plekje van Bennekom is: Kasteel Hoekelum, hier zijn we ook getrouwd.

Dit wil ik graag meegeven aan de gemeenteleden: Houd rekening met jongeren in onze kerk, neem ze serieus. We hebben de afgelopen jaren een stukje mee mogen lopen met jongeren in onze gemeente op hun ‘geloofsreis’, bij Rock Steady en nu bij Youth Alpha. Het is geweldig om te zien hoe jongeren bezig zijn met het geloof en met elkaar. Daar worden we zelf ook weer door geïnspireerd.

Ik draag het (estafette)stokje over aan: René van Leeuwen