Deel je leven - Bert Mulder

Bert MulderOm bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u om de paar weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen. Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan: Bert Mulder.

 

Leeftijd: 66 jaar. Geboren in Steenwijkerwold in 1953

Lid van de Brinkstraatkerk sinds: mei 1982

Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat...
Omdat ik, vanaf de eerste dienst die we mochten meebeleven, een heel goed gevoel kreeg. De Brinkstraatkerk is een mooi en warm Godshuis. Een prachtige plaats om je geloof met anderen te delen. Alhoewel je je geloof ook over de hele wereld kunt delen met anderen.

Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof:
De aarde en het heelal zijn een ontwerp van de grote Schepper, die we moeilijk zullen begrijpen. God is een andere dimensie, hij heeft onze deze wereld gegeven en hij kent ons maar al te goed. Wij mogen en moeten de hoeders zijn die schepping. Dat is een plicht! Maar we moeten echter aanzienlijk beter met de heelheid van deze schepping overweg gaan.

Mijn favoriete Bijbeltekst is...
Dat is het prachtige verhaal in Lucas 24, waar Jezus, na de kruisiging en opstanding, zich openbaart aan twee discipelen. Deze leerlingen kennen Jezus maar al te goed, maar na de gebeurtenissen in Jeruzalem zijn ze door verdriet overmand en zijn ze dwalende. Maar aan het eind van de wandeling naar hun woonplaats Emmaüs en het breken van het brood herkennen ze Jezus. Ik geloof, dat dit ons ook mag overkomen. Aan het eind van onze wandeling zullen wij dat ook mogen beleven.

Dit is wat de kerk voor mij betekent:
De kerk van de wereld is voor mij een plaats waar ik mensen ontmoet, waarbij mensen elkaar een hand moeten toereiken omdat wij geen van allen het alleen voor elkaar krijgen. Wij moeten hulp bieden om ook hulp te krijgen als wij dat nodig hebben.

Mijn favoriete boek is:
“Onder onze voeten” een boek over de archeologie en geologie van Nederland. Maar ook het boek “Een Veluws dorp” een herinneringswerk door ir. Max M. van Hoffen mag genoemd worden en natuurlijk het fraaie boekwerk “Kraats en Binnenveld, geschiedenis van een bijzonder gebied”, geschreven door Kees van Grootheest is mij heel dierbaar.

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met...
Ik verdiep mij graag in de geschiedenis van Nederland. Ik wandel graag wekelijks in de mooie natuur van de Zuidwest Veluwe. Ook een bergwandeling in de Alpen zie ik als een wandeling in Gods schepping. Verder maak ik realistische olieverfschilderijen voor mijn eigen nageslacht. Ik maak graag een wandeling door de muziek van Bach, via Pachelbel, Angelo Branduardi (een Italiaanse bard), Golden Earring, Jethro Tull naar the Beatles.
Verder mag ik ouderling voor wijk Noord zijn en verzorg ik het archief van onze kerk.

Het mooiste plekje van Bennekom is:
De bossen aan de oostzijde van Bennekom, de Sysselt en de Veluwezoom.

Dit wil ik graag meegeven aan de gemeenteleden:
Als we elkaar een gemeende hand reiken, een kleine knipoog gunnen en het gevoel geven van genegenheid naar elkaar, dan kunnen wij elke oorlog voorkomen.

Ruimte voor overige opmerkingen:
Ook in de kerk van tegenwoordig moeten wij er niet van uitgaan, dat we de enigen op aarde zijn.

Ik draag het (estafette)stokje over aan:
Jan van Steenbergen

Nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief
Voornaam

Ongeldige invoer

Achternaam

Ongeldige invoer

email adres

Ongeldige invoer

Adres

Brinkstraat 41

6721 WR Bennekom

0318 - 414157

Info@brinkstraatkerk.nl

Routebeschrijving

Volg ons ook op: facebook