Deel je leven: Anke van Steenbergen-Verhoef

Deel je leven 46 Anke van SteenbergenOm bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u om de paar weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen.
Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan: Anke van Steenbergen-Verhoef.

Naam: Anke van Steenbergen-Verhoef. Sinds 2010 een relatie met mijn jeugdliefde Henk van Steenbergen waarvan inmiddels alweer 5 jaar getrouwd.

Leeftijd: 59 jaar

Lid van de Brinkstraatkerk sinds: juli 2013 via automatische overschrijving vanuit Gereformeerde Kerk te Capelle a/d IJssel omdat ik toen verhuisd ben naar Bennekom.

Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat mijn man hier lid is en ik hier in mijn jeugd ook regelmatig kwam tijdens onze vakanties in Bennekom. Dus het voelde een beetje als thuiskomen.

Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof: één woord: houvast

Mijn favoriete bijbeltekst is Psalm 62 vers 8: de Heer redt mij, hij geeft me kracht. Bij hem ben ik veilig want hij is machtig. Bij hem vind ik bescherming.

Dit is wat de kerk voor mij betekent: Een plaats om bijeen te komen met mensen die ook geloven. En om het woord van God te horen tijdens de mooie preken. Het zijn heel vaak woorden waar ik wat aan heb en wat mee kan.

Mijn favoriete boek is: De Zeven Zussen reeks van Lucinda Riley maar ook boeken van Stephen King. Ik heb namelijk niet 1 favoriet boek.

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met lezen, wandelen, series kijken op Netflix en sinds corona ben ik ook fanatiek aan het puzzelen.

Het mooiste plekje van Bennekom is: Het Bennekomse bos. Ik kom uit een stadse omgeving ( Rotterdam ) dus echt een verademing.

Dit wil ik graag meegeven aan de gemeenteleden: Uit eigen ervaring: vertrouw op God. Alles komt uiteindelijk goed!

Ruimte voor overige opmerkingen: Nadat ik 5 jaar pastoraal bezoeker ben geweest in wijk Zuid plan ik tegenwoordig de afspraken voor dominee Loeki van der Laan. Alhoewel dat helaas op dit moment op een laag pitje staat in verband met de corona pandemie.

Ik draag het (estafette)stokje over aan: Teus Hubert.