Concert Torenkamerkoor

Op zaterdag 5 oktober geeft het Torenkamerkoor o.l.v. Elly Meijer een middagconcert in de Oude Kerk van Ede met als titel 'Vergezichten' begeleid door orgel en saxofoon. De begeleiders zijn organist Erik van der Heijden en saxofonist Jos Baggermans. Het concert begint om 16.00 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. De toegangsprijs is 10 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de koorleden of te reserveren door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (zie ook www.torenkamerkoor.net).

De muziekkeuze is avontuurlijk: naast de bekende 'oude meester' Monteverdi prijken de hedendaagse componisten Arnesen en Whitbourn op het programma. Hun muziek is echt een ontdekking: hedendaags, maar toch direct aansprekend. De titel 'Vergezichten' vat samen wat in de teksten van de verschillende stukken is te vinden. Bijvoorbeeld: vrede op aarde, de opstanding en het eeuwige leven. Maar ook: God als herder die de schapen laat rusten in groene weiden en moed geeft als het moeilijk wordt. En ten slotte een actueel thema: de mens kan de aarde 'maken of breken' (zoals de titel van het stuk van Arnesen luidt). Momenteel lijken we vooral bezig om de aarde te 'breken'. Het 'maken' of herscheppen van de aarde is met recht een vergezicht.