Collecteren met de Scipio app, hoe zit het?

scippioMet de online diensten was het lastig om te collecteren. Vanuit het college van kerkrenmeesters (CvK) is men op zoek gegaan naar een mogelijkheid om dit digitaal, via je smartphone, te kunnen doen. De keuze is gevallen op de ScipioApp. Lees meer over hoe deze app werkt en hoe het zit met de privacy.

Met de ScipioApp kan elke week worden gegeven van de collecte van die week. En ben je het op zondag vergeten dan kan het nog in de dagen daarna tot donderdag. Op donderdag komen de nieuwe doelen voor de komende zondag in beeld en verdwijnen de oude doelen. Via de app koop je een tegoed. Het bedrag dat je aan de collecte wil geven wordt afgeschreven van dit tegoed. Wat jij als persoon aan de collecte hebt gegeven is voor niemand zichtbaar. Ook voor het CvK niet. Wel is voor het CvK zichtbaar wat de totale opbrengst van elke collecte is. Eigenlijk werkt het bijna net zoals collectebonnen: je koopt de collectebonnen en elke zondag doe je een deel daarvan in de collectezak. Ook voor de belastingdienst werkt het zo: je tegoed is als gift voor de belastingdienst op te voeren.

Maar de app kan meer: veel informatie van de gemeente kan worden gedeeld. In de app kun je jouw eigen voorkeuren instellen wat je wel en wat je niet wil delen met anderen en welke informatie je wil ontvangen.

Privacy
De scipio app voldoet aan de voorwaarden van de privacy wetgeving. Ook is het privacy reglement van de Brinkstraatkerk hiervoor aangepast. Voor dit reglement en wat je verder kunt doen met de app verwijzen wij graag naar de website van de Brinkstraatkerk.

Tenslotte: hoe kom ik aan deze app? Als het emailadres bekend is heeft u hiervoor een uitnodiging ontvangen. Als u hulp nodig heeft bij het downloaden dan kunt u contact opnemen met het CvK via André Kruijmer (tel 06-30098994), Matthijs Willeboer (tel: 06-22695163) of via het emailadres
.
De werkgroep communicatie gaat bekijken welke onderdelen we bij de Brinkstraatkerk nog verder willen gebruiken, zoals nieuwsberichten, foto’s en mededelingen. Namens de kerkenraad, Daan Nijland, scriba