Bloemschikking 40dagen

Het hoofdthema is ‘Een nieuw begin’ . Om dat uit te beelden maken we elke week gebruik van stammetjes van gesnoeid berkenhout. Snoeihout heeft de symbolische betekenis: ruimte maken voor nieuw leven. De kleur paars wordt gebruikt als teken van inkeer en boete. Op zondag 31 maart is er ook de kleur roze bij omdat het licht van Pasen al begint te gloren.

Zondag 31 maart

Lucas 15 : 11-32 de gelijkenis van de verloren zoon

En zijn vader zei: ‘Laten we eten en feestvieren, want deze zoon van mij was dood en is weer tot leven gekomen, hij was verloren maar is weer teruggevonden.’

Er zijn 2 rijen van berkenstammetjes die een weg vormen waarop de vader elke dag uitkijkt of zijn zoon terug komt.

Op de weg staat een rode roos als teken van de liefde van de vader voor zijn zoon.

Aan de ene kant van de weg ligt een hoop scherven en schillen als teken voor het vergooide leven van de weggelopen zoon.

Aan de andere kant een vaasje met klimopranken als teken van de trouw van de zoon die al die jaren voor zijn vader gewerkt heeft.

Een klimoprank die hen met elkaar verbindt als teken van de liefde en trouw van de vader voor zijn beide zonen.

De weggelopen zoon krijgt een nieuwe kans van zijn vader.

En de trouwe zoon…… is / wordt dat nu de verloren zoon?

Als u het leuk vind kunt u voor in de kerk komen kijken.

De bloemencommissie