Bijeenkomst Kerk, Milieu en Samenleving

Foto nachtwacht kleinOp woensdag 22 mei 2019 houden we als Taakgroep Kerk, Milieu en Samenleving een extra bijeenkomst (de Brink, aanvang 19.30). Het afgelopen seizoen was zoveel te bespreken dat we aan vijf bijeenkomsten niet genoeg hadden. We bespreken met elkaar het pamflet Messentrekkers bij de Nachtwacht in 2018 geschreven door Koos van Noppen uit Amersfoort.

Ons taakgroeplid Fred Cupido verzorgt de inleiding. Het pamflet zet aan om Christenen hun leven te beteren, zo stelt Van Noppen. In een interview in Trouw merkt hij op: “Duurzaamheid is voor veel Christenen iets leuks voor erbij. Op zondagochtend eren ze God als Schepper van de wereld, om op maandagochtend in een zwaar vervuilend vliegtuig te stappen voor een weekje naar de zon. Genoeg Christenen die dat prima met elkaar kunnen combineren”. Zelf vindt hij dat onbegrijpelijk, een 'graad van milieubewusteloosheid' waar hij stil van wordt. Want als je gelooft dat God de mensen zijn schepping heeft toevertrouwd, moet dat volgens Van Noppen, werkzaam bij IZB, de vereniging voor zending in Nederland, wel invloed hebben op hoe je daarmee omgaat. Voor meer informatie zie www.kms-bennekom.nl.

U bent van harte uitgenodigd om als gast deze bijeenkomst bij te wonen. De vervolgbijeenkomst over vlees en vleesconsumptie is uitgesteld naar het najaar.

Cor Schaap