Bericht van de zendingscommissie

Rudi UdjuDe zendingscommissie heeft in het afgelopen jaar dankzij uw bijdragen weer diverse projecten kunnen ondersteunen. Een daarvan is de werkgroep GO-ON. Deze werkgroep heeft tot doel de evangelieverkondiging op Midden- en Oost Java in Indonesië te ondersteunen. Door het bieden van ondersteuning aan pionierende voorgangers en voorgangsters in kleine plaatselijke gemeenten. Dat dit ook in deze bijzondere tijd van corona zijn vruchten afwerpt blijkt uit de verschillende dankbetuigingen die de zendingscommissie heeft ontvangen. Zoals van Ruddy Udju, een voorganger uit Banguwangi, Indonesië.

‘Geachte zendingscommissis van de gereformeerde kerk Bennekom,

Vrede zij met u allen van de Heer Jezus Christus, prijst Zijn wonderbaarlijke naam.

We zijn de Heer Jezus Christus zeer dankbaar, die ons door Zijn grote barmhartigheid tot op de dag van vandaag geholpen heeft.

U wordt gezegend op het werk, thuis en vooral in de bediening, zodat u allen een zegen kunt zijn voor anderen met de zalving van de Heilige Geest.

We danken u voor de financiële ondersteuning die we mogen ontvangen.’

De plaatselijke voorgangers zoals Ruddy Udju beschrijven bovendien persoonlijke getuigenissen, waarin zij met mensen bidden en hen vertellen over Jezus Christus.

Zoals de ontmoeting met een echtpaar, die het erg moeilijk heeft om het huishouden tijdens corona het hoofd te bieden. Of een ontmoeting met een man die aan het werk was op een rijstveld.

Het is niet gemakkelijk om in het voornamelijk islamitisch land deze mensen te ontmoeten en met hen over het evangelie te praten. Voor de veiligheid moeten hiervoor geheime afspraken gemaakt worden.

Intussen heeft de zendingscommissie de te ondersteunen projecten voor 2021 vastgesteld. Een daarvan is een projectaanvraag naar aanleiding van het vorige bericht van de zendingscommissie. Het betreft ondersteuning van de zondagsschool en gemeenschappelijke tuin van een kerk in Yama, Noord Ghana.

De commissie richt zich in het algemeen op projecten op het gebied van theologisch onderwijs, gemeenteopbouw, bijdragen aan vrouwen en jongeren en het bevorderen van de dialoog tussen de verschillende godsdiensten. Het accent ligt op landen waar christenvervolgingen zijn.

Ook richt de zendingscommissie zich op de actualiteit. Met name in landen in Afrika en Azië, waar kerken in ontwikkeling zijn.

Wilt u meer weten over de ondersteunde projecten, of heeft u zelf een project waarvan u denkt dat deze aandacht verdient? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

De zendingscommissie:

Christiaan de Nooij, voorzitter                                       0318 – 416178                    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dick Bootsman, penningmeester                                   0318 – 416796                     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rino Beernink, secretaris                                                 0318 – 621885                     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.