Amnesty: schrijf brieven tegen onrecht op 10 december

amnestyIeder jaar rond 10 december, Internationale dag van de Rechten van de Mens, worden wereldwijd miljoenen brieven geschreven tegen onrecht. Voor mensen die onterecht vastzitten, bedreigd of gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Ook dit jaar doet de werkgroep Bennekom van Amnesty International mee. Door de maatregelen rond corona is het niet mogelijk om een bijeenkomst te organiseren: daarom wil de werkgroep u helpen om eenvoudig thuis mee te doen met de Write for Rights schrijfactie van Amnesty International. Als u zich aanmeldt, zorgen wij dat u een pakketje van brieven thuis bezorgd krijgt. Amnesty heeft deze pakketjes van 10 brieven voorbereid en duurzaam verpakt: met zo weinig mogelijk verspilling kunnen we samen zoveel mogelijk brieven schrijven. Het pakketje is gratis! Dus woont u in Bennekom of Ede, meldt u dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met naam en adres, dan brengen we (lopend of per fiets) uw pakketje aan huis.

 

Meer informatie
Doe mee met ’s werelds grootste mensenrechten event en verander vandaag nog een leven. Jouw hulp is hard nodig. Tijdens Write for Rights schrijven mensen brieven naar autoriteiten van verschillende landen om hen onder druk te zetten. Dit jaar komt Amnesty onder andere in actie voor Paing Phyo Min uit Myanmar. Hij is veroordeeld tot zes jaar cel omdat hij een gedicht schreef over het leger. Bizar! Paing Phyo Min is een studentenleider en lid van een poëziegroep. De groep werd gearresteerd na hun comedyoptreden; verkleed als soldaten maakten ze grappen over het leger. Ook komt Amnesty in actie voor biologiestudenten Melike Balkan en Özgür Gür uit Turkije. Zij sloten zich aan bij een solidariteitsgroep voor lhbti’ers en tijdens een vreedzame actie gebruikten agenten buitensporig geweld en werden veel studenten gearresteerd. Melike en Özgür kunnen 3 jaar celstraf krijgen voor hun LHBTI-activisme. Help mee om alle aanklachten tegen hen te laten vallen. Elke actie telt, ook deze mensen hebben uw steun hard nodig.
Streaming event van Amnesty International.

Omdat het niet mogelijk is om grote bijeenkomsten te organiseren, zorgt Amnesty International dat u op 10 december thuis kunt meekijken met de livestream. Amnesty werkt aan een programma met internationale gasten, muziekoptredens, film en andere zaken. Er zijn uiteraard ook virtuele ruimtes waar u rustig, samen met anderen je brieven kunt schrijven. Allemaal vanuit uw huiskamer, of waar u ook bent. Het programma is nu nog niet bekend. Kijk binnenkort op www.amnesty.nl voor meer informatie.

Brieven schrijven helpt!
Heeft het effect? Jazeker! Met postzakken vol brieven dwingt Amnestymachthebbers onrecht aan te pakken. Vaak helpt de extra aandacht om hen vrij te krijgen of te zorgen voor bescherming of gerechtigheid. Zie op https://www.amnesty.nl/organiseren/successen de successen van WriteforRights2019. Dus pak pen en papier, onderteken de petities en proost op de vrijheid en gerechtigheid!

Magai Matiop Ngong, vrijgelaten uit dodencel in 2020:“HEEL ERG BEDANKT. IK HEB GEEN WOORDEN. MIJN HART IS GEVULD MET GELUK."

Nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Adres

Brinkstraat 41

6721 WR Bennekom

0318 - 414157

Info@brinkstraatkerk.nl

Routebeschrijving

Volg ons ook op: facebook