De Brinkstraatkerk na de persconferentie van 26 november.

Met ingang van zondag 28 november jl. is het landelijk regel geworden dat er na 17:00 u geen activiteiten meer plaatsvinden waardoor de Brinkstraatkerk en de Brink na 17:00 uur gesloten zullen zijn. Dit betekent heel veel voor het kerkelijk leven. Vanuit de kerkenraad hebben we contact met de verschillende commissies en willen we creatief meedenken hoe activiteiten eventueel verplaatst kunnen worden of op een andere manier georganiseerd kunnen worden. Voor de komende kerkdiensten op de ochtend verandert er niets in de eerder genoemde regels.

Bij binnenkomst in de Brink en de kerkzaal mondkapje op en vooral de 1,5 meter afstand bewaren.

Voor kinderen vanaf groep 6 geldt in de basisschool dat ze een mondkapje op moeten hebben. Aangezien het aantal kinderen in deze leeftijdsgroep klein is heeft de kerkenraad besloten om dit niet te laten gelden bij ons in de kerk en de Brink.

In de komende diensten zal de zang verzorgd worden door een kleine zanggroep, waarbij de gemeente het beginlied, een tussenlied en het eindlied kan meezingen. Op dit moment is er nog geen opgave voor de kerkdienst nodig. Voor de Kerstmiddagdienst op vrijdag 24 december en de Kerstdienst op zaterdag 25 december zult u zich moeten opgeven. Daar hoort u meer over na de persconferentie van 13 december. We hopen dat u, wanneer u geen ziekteverschijnselen heeft, met ons de diensten zult blijven bij wonen.

Namens de kerkenraad, Lourens Lutgendorff