A Rocha: uitslag fotowedstrijd, natuurfotograaf deelt tips en opgeven excursie

24 augustus 2023

De afgelopen zomerperiode heeft A Rocha Bennekom niet stilgezeten en er staat weer veel op de planning. Op 16 september wordt de winnaar van de fotowedstrijd bekendgemaakt, natuurfotograaf Jitte Groothuis geeft tips en er staat een nachtvlinderexcursie op het programma.

We hebben met een aantal mensen genoten van een interessante vlinderexcursie op de Franse Kamp. U heeft er alles over kunnen lezen in het Bennekoms Nieuwsblad. Chris van Swaay had interessante informatie ook al werkte het weer niet zo heel erg mee.

fotowedstrijd:

In de maand juni organiseerde A Rocha Bennekom een fotowedstrijd in het kader van het jaarthema “Vlinders en insecten, het zoemt overal”. Het resultaat is een prachtige collectie foto’s genomen door amateurs met uiteenlopende kwaliteiten.

Op zaterdag 16 september wordt de uitslag bekend gemaakt. Iedereen is welkom om te leren over insecten, mee te genieten van het enthousiasme van de fotografen en de resultaten. En dat alles op het mooie gebied dat A Rocha Bennekom van de gemeente Ede mag beheren aan de Franse Kampweg. Vanaf 13.30 uur zal Jitte Groothuis een bijzondere middag verzorgen. Hij is natuurfotograaf en gespecialiseerd in het fotograferen van vlinders en insecten. Hij neemt ons mee het gebied in om tips te geven voor het fotograferen en ons met andere ogen te laten kijken naar insecten. Juist die kleine beestjes leveren de mooiste verrassingen! Geef je op via Bennekom@arocha.org. Zie ook de website www.arocha.nl/nl/a-rocha-bennekom/

Nachtvlinderexcursie:

Heb jij al een keer een nachtpauwoog gezien? Of een witte tijger? Of een gestreepte goudspanner? Dan is dit je kans!

Kom op 15 september om 20.15 naar het scoutinggebouw aan de Selterskampweg 68 in Bennekom en laat je verrassen door de wondere wereld van de nachtvlinders.

Er leven in Nederland ruim 2400 soorten vlinders en een groot deel daarvan zijn nachtvlinders.

Ze komen pas tevoorschijn als het donker wordt. Een goede reden om op een zwoele zomeravond extra lang op te blijven. Nachtvlinders herkennen is wel een uitdaging, maar deze avond worden we geholpen door Henk Jan van der Kolk, bioloog en natuurschilder. Er wordt even na zonsondergang een laken gespannen, belichting ingesteld en zo komen de nachtvlinders terecht op het witte doek.

A Rocha Bennekom heeft dit jaar het thema gekozen “Vlinders en insecten, het zoemt overal!” en binnen dit thema mogen de nachtvlinders eigenlijk niet ontbreken.

Geef je op via Bennekom@arocha.org. Zie ook de website www.arocha.nl/nl/a-rocha-bennekom/.

De excursie gaat niet door wanneer het regent of te koud is.