A Rocha nieuws: 2023 Insectenjaar

10 februari 2023

Het jaar 2023 heeft A Rocha Bennekom uitgeroepen tot ‘jaar van het insect’. Daarom zullen we dit jaar veel aandacht besteden aan deze beestjes, waar we misschien maar weinig over weten.

A Rocha Nederland bestaat in 2023 bovendien 20 jaar. De internationale organisatie van A Rocha bestaat dit jaar 40 jaar. Dit willen we het hele jaar door onder aandacht brengen met verschillende activiteiten door het hele land en bij verschillende plaatselijke A Rocha werkgroepen. Voor Bennekom denken we aan een foto-actie over insecten, verschillende wandelingen en een aantal informatieve werkmiddagen.

Onze eerste activiteit staat gepland op zaterdag 11 februari op de Franse Kamp. We starten om 13.00 uur met koffie of thee met iets lekkers. Degenen die de handen uit de mouwen willen steken kunnen dan aan de slag op het terrein. Wie juist wil wandelen kan van daar het Rocha-bospad nemen of heerlijk rondstruinen op het terrein en genieten van de natuur. Iedereen is van harte welkom!

In maart besteden we aandacht aan zandbijen en hun rovers. Dit organiseren we op het heitje aan de Hullenberglaan onder leiding van Jan van Harten. Andere activiteiten worden nu uitgewerkt; daarover volgt later meer. Voor aanmelden en vragen, bel met John Smits (06-22827060) of stuur een berichtje naar bennekom@arocha.org