8 juni: Presentatie Het Hooglied Verbeeld

2 juni 2023

van 22 april tot en met 29 juli is in de Oude Kerk de expositie Het Hooglied Verbeeld te zien. Op 8 juni komt de beeldhouwer Feico Hajonides over de beelden spreken.

Het oudtestamentische Hooglied kan mensen diep raken. De beeldhouwer Feico Hajonides spreekt over zijn bewogen ervaringen met het Hooglied. Hij laat zien hoe Hooglied hem geïnspireerd heeft tot het maken van bronzen beelden. Daarbij lopen we langs zijn beelden in de kerk en Feico vertelt bij enkele beelden over hun ontstaan. Hij zal schetsen en foto’s laten zien die voorstudies waren voor zijn beelden. Kortom een reis waarin Hooglied de gids is en waar in gesprek met de aanwezigen over en weer verwondering kan groeien.
Zet mij als een zegel op je hart, als een zegel op je arm, want liefde is sterk dan de dood, (Hooglied 8:6)
Datum en tijd: donderdag 8 juni 2023, 20:00 – 22:00 uur
Plaats: Oude Kerk (ingang via ‘t Kerkheem)
Aanmelden: info@expooudekerk.nl tel 0318 418090
De expositie is te bezoeken op vrijdag en zaterdag van 11.00- 16.00 uur.
(Incidenteel kan de kerk gesloten zijn i.v.m ander gebruik van de kerk. Dit staat vermeld op: https://www.expooudekerk.nl/agenda)

Meer over de expositie
Op het tvkanaal XON, waar  nieuws van EDE en omstreken gepresenteerd wordt kunt u in het programma ‘Onder de toren’ een uitgebreide introductie zien van de expositie ‘Het Hooglied verbeeld’.  XON zendt de gehele dag haar programma’s uit. Kijken kan ook via deze link.