4 mei herdenkingsconcert

Poster 2018 Het is een concert met een boodschap. De muziek en het programma maakt dat de concertganger beseft wat het voor Bennekom betekende om in oorlog te zijn. Een concert voor en door alle generaties met Stolpersteine (Struikelstenen) als “rode draad”. Stenen die ook in Bennekom in de stoep gelegd zijn voor huizen waar joden zijn weggevoerd naar de vernietigingskampen.

Voice-Male werkt mee met passende liederen met daarbij soms een kinderstem. Het verhaal van de joodse familie Frankenthal wordt verteld en omlijst met onder andere klarinetmuziek. Mariska Wessel zingt het prachtige en indringende Kaddish van Ravel. Het gedicht “De stenen spreken” van Larissa Verhoeff wordt door haarzelf en kinderen voorgedragen. De Hymn to Freedom van Oscar Peterson laat ons denken aan alle oorlogsslachtoffers die gevallen zijn voor de vrede en de vrijheid.

Het concert begint om 19.00 uur in de Oude Kerk en is gratis toegankelijk. Een moment van mooie muziek, bezinning en herdenken waarna men kan aansluiten bij de stille tocht voor de herdenkingsceremonie in het Bart van Elst Plantsoen om 20.00 uur. Uit respect voor de mensen die hun leven gegeven hebben voor onze vrijheid kan men tijdens het defilé bloemen op de banken neer leggen. Op het kerkplein worden bloemen uitgedeeld maar zelf bloemen meenemen zegt meer.